Drinkkejä Löylyssä, suppailua ja matonpesua – näin lomailevat suomalaisministerit - Politiikka - Ilta-Sanomat

Drinkkejä Löylyssä, suppailua ja maton­pesua – näin lomailevat suomalais­ministerit

Yksi ministeri kertoo keränneensä mansikoita, toinen tähtää mustikkametsään, kolmas on pessyt mattoja ja neljäs ostanut rullasukset.

Ministerit viihtyvät lomillaan luonnossa, mökeillä ja perheen ja ystävien parissa. Puuhat ovat samat kuin lukuisilla monillakin suomalaisilla.

19.7. 6:01

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) oli sunnuntaina lomansa kynnyksellä, sillä hän toimi pääministerin sijaisena vielä viikonlopun.

– Istumme autossa ukkosmyrskyssä matkalla Imatralta Pohjanmaalle, hän vastasi lomaa koskevaan kysymykseen.

Pääministeriä sen enempää kuin sijaistakaan ei kesäviikonloppuna juuri tarvittu ja riitti, että hän oli valmiudessa.

Rajuilmasta huolimatta autossa oli hilpeä tunnelma. Perhe oli ollut seuraamassa kolmipäiväistä Karjalan Kovin -crossfit-tapahtumaa, johon 28-vuotias Malin-tytär osallistui. Kyseessä oli hänelle ensimmäinen eliittikisa Suomessa ja hän tuli 13:nneksi.

– Olemme oikein tyytyväisiä sijoitukseen. Laji on erittäin kova. Nostan hattua kaikille osallistujille, Henriksson sanoi.

Perhe suuntasi saarimökilleen Pietarsaaren edustalle – kuten aina aiempinakin kesinä.

– Tarkoitus on rentoutua, uida, kokata ulkona ja tehdä asioita, joihin ei muulloin ole aikaa.

Mökkiterassilla paistetut letut kuuluvat Anna-Maja Henrikssonin perheen kesään.

Henriksson suunnittelee mustikoiden poimintaa ja aikoo kohentaa sup-lautailutaitojaan. Myös kesäteatterissa käynti kuuluu suunnitelmiin. Viikonloppuna perhe oli risteilyllä Saimaalla.

– Suomi on kyllä hieno maa kesäisin. Niin idässä kuin lännessäkin, Henriksson sanoo.

Pääministeri Sanna Marin (sd) on puolestaan lomaillut Helsingissä ja kertonut käyneensä muun muassa kampaajalla, Korkeasaaressa ja syömässä ystäviensä, muun muassa kansanedustaja Ilmari Nurmisen (sd) kanssa.

– Ensimmäinen lomaviikko lähtenyt aurinkoisesti käyntiin. Eilen vietettiin Korkeasaari-päivä perheen kanssa. Emma piti erityisesti saaren leikkipuistoista ja muiden lasten kanssa leikkimisestä, hän kertoi Instagramissa reilu viikko sitten.

Maanantaina Marin julkaisi Instagramissa kuvan, joka parissa päivässä keräsi yli 115 000 tykkäystä.

– Paras tapa viettää aikaa leikkipuistossa, Marin kirjoitti kuvan saatteeksi.

IS uutisoi aiemmin, kuinka kuvan kommentteihin kertyi hieman yllättäen runsaasti turkinkielisiä kommentteja.

– Kaunis pääministerini, yksi kommentoijista kirjoitti.

Lue lisää: Sanna Marin julkaisi itsestään kuvan urheilutopissa – Instagram-kuvaan alkoi tulvia turkinkielisiä viestejä: ”Kaunis pääministerini”

Keskiviikkona Sanna Marin jakoi Instagramin tarinat -osioissa ystävänsä, Helsingin kaupunginvaltuuston varajäsenen Nelli Nurmisen (sd) julkaisun, jossa ystävykset esittelivät sandaaleja ja Aperol Spritz -drinkkejä meren äärellä Helsingissä Löyly-saunan terassilla.

Paitsi Marinin myös Antti Kaikkosen (kesk) ja Annika Saarikon (kesk) sekä Li Anderssonin (vas) perheissä eletään pikkulapsikesää. He kaikki ovat joko vauvan tai muutaman vuoden ikäisen lapsen vanhempia. Maria Ohisalo (vihr) puolestaan odottaa esikoistaan.

Meri- ja järvimaisemat vetävät puoleensa useita ministereitä. Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd) on päivittänyt Twitter-tiliään Laukaasta kesämökiltä. Lauantaina hän puolestaan kertoi olleensa Puumalassa höyrylaivaregatassa.

Saaristossa aikaansa perheen kanssa viettää myös kotkalainen kuntaministeri Sirpa Paatero (sd). Hän kertoo Facebook-sivullaan päässeensä myös nimijuhlaan, jota oli lykätty talvella koronan takia.

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (r) kertoo Facebookissa käyneensä vihdoin ostamassa rullasukset. Hän asuu Tammisaaressa ja päivitti äskettäin pyöräilleensä kauniissa saaristomaisemissa ja lenkkeilleensä vaimonsa kanssa.

Moni muukin kuin Blomqvist on jo ehtinyt paitsi urheilemaan itse myös katsomaan lastensa tai muiden suorituksia.

Satakunnan Kansa bongasi viime viikolla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) paikallisesta jalkapallo-ottelusta.

– Päätin oman kylän tyttönä tulla seuraamaan oman kylän joukkueen edesottamuksia. Samalla tarjoutui tilaisuus nähdä, kuinka Ykkösessä varmistetaan terveysturvallinen tapahtuma, Kiuru kertoi lehdelle.

Porilainen Krista Kiuru viihtyi MuSan ja PK-35:n välisessä jalkapallo-ottelussa.

Mansikkamaallekin ministeri voi ehtiä. Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) julkaisi sosiaalisessa mediassa mansikanpoimintakuvan puolitoista viikkoa sitten ja kirjoitti:

– Vihdoinkin. Kesäloma.

Annikka Saarikko (kesk) lomailee perheen ja ystävien kanssa kotiseudullaan.

– Laitettiin pesijänaisten kesähuivit päähän ja lähdettiin mattopyykille. Oripäässä aikas hyvä pesupaikka, Saarikko kirjoittaa ja lisää:

– Mäntysuovan tuoksusta raparperipiirakkaan. Miesväki maalaushommissa.

Moni ministeri lomailee pätkissä ja sijaistaa välillä esimerkiksi juuri pääministeriä. Heillä voi olla välillä muitakin velvollisuuksia. Esimerkiksi viime viikolla useimmat olivat puhumassa Suomi Areenassa Porissa tai vaihtoehtoisesti Helsingissä.

Ministerien lomanviettoaikeet tuntuvat kuitenkin olevan kuin tiivistelmä useimpien suomalaisten kesätouhuista.

– Olemme kaikki ihmisiä, tarvitsemme vapaa-aikaa ja kalenterittomia päiviä, jolloin vain katsotaan, mitä päivä tuo tullessaan, Henriksson perustelee.

Anna-Maja Henrikssonin tyttäret ovat saaneet äidinkin innostumaan sup-lautailusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?