Antti Kurvinen antaa tärppinsä kesä-Suomeen: ”Sen upeampaa elämystä ei olekaan” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Antti Kurvinen antaa tärppinsä kesä-Suomeen: ”Sen upeampaa elämystä ei olekaan”

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen upein luontomatkailuelämys oli kellua kylmässä vedessä kosken vietävänä.

Kulttuuri- ja tiedeministeri Antti Kurvinen nostaa yhdeksi tärpiksi kotikuntansa Kauhavan Jääkärimuseon.

3.7. 12:23

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) sanoo Suomesta löytyvän monia pieniä museohelmiä. Hänestä niihin on hyvä tutustua pyörä- tai autoretkellä, juoda lettukahvit ja pulahtaa matkalla järveen uimaan. IS pyysi Kurvista listaamaan omat matkailutärppinsä.

1. Suomen jääkärimuseo

Kurvinen on ollut nuoresta asti hyvin kiinnostunut historiasta. Kotikaupungista Kauhavalta löytyy Suomen ainoa jääkäriliikkeestä kertova museon ja siinä Kurvinen vetää kotiin päin.

– Se kertoo nuorista miehistä, jotka lähtivät kouluttautumaan Suomen itsenäistymisen aamunkoitossa Saksaan, toimivat Saksan armeijassa ja tulivat sitten vapauttamaan Suomea venäläisistä. Todella todella eläväinen ja moderni, mutta nopeasti kierrettävä museo.

2. Helsinki Biennaali

Maakuntien keskustalaisia Kurvinen usuttaa päiväretkelle kesäiseen Helsinkiin. Se on hänestä monella tapaa hienompi kuin Berliini tai Lontoo. Helsinki Biennalin -näyttely on tänä vuonna pystytetty hiljattain avautuneeseen Vallisaareen.

– En ole vielä itse käynyt, mutta teen joko virkareissun tai menen sortseissa siviilinä. Vallisaaressa on vanhoja sotilasalueita ja nyt Helsinki Biennalissa nykytaidetta luonnossa.

3. Ruunaan kosket

Luontokohteista Kurvinen nostaa esiin Ruunaan kosket Lieksan lähistöllä. Seitsemän kosken aluetta pidetään Suomen parhaimpana koskenlaskupaikkana. Kurvinen kävi itse testaamassa ne kolme vuotta sitten.

– Oli varmaan 30 astetta hellettä, kun ystävän kanssa laskettiin kosket kumiveneellä ja kelluttiinkin. Sen upeampaa luontomatkailuelämystä ei olekaan, kun saat kylmässä vedessä kellua ja koski vie sinua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?