Tytti Yli-Viikarilla taas kirja mukana – tämän teoksen kanssa hän saapui eduskunnan kuultavaksi - Politiikka - Ilta-Sanomat

Tytti Yli-Viikarilla taas kirja mukana – tämän teoksen kanssa hän saapui eduskunnan kuultavaksi

Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan paikalta hyllytetty Tytti Yli-Viikari saapui jälleen eduskunnan kuultavaksi kirja kainalossaan.

Valtiontalouden tarkastusviraston VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikari luki kokouksen alussa runokirjaa Mikä nainen eduskunnan kansliatoimikunnan kokouksessa keskiviikkona. Kansliatoimikunta selvittää pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin edellytyksiä jatkaa pääjohtajan tehtävässä.

23.6. 9:28

Tällä kertaa hän turvautui suomalaiseen runouteen.

Yli-Viikari kantoi mukanaan ja selaili kokoussalissa Irja Askolan ja Anja Porion teosta Mikä nainen (1985). Kirjan takakansitekstin mukaan se kokoaa ”tuokiokuvia erilaisissa elämäntilanteissa elävien naisien maailmasta. Olemme tiivistäneet tuttujen ja tuntemattomien elämäntuntoja ’naisten terveisiksi itselleen ja toisilleen’”.

Lue lisää: VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikari astui edus­kunnan kanslia­toimi­kunnan eteen

Sen teemoja ovat esimerkiksi naisen asema ja tasa-arvo. Vuodelta 2015 olevassa blogikirjoituksessa kirjan kerrotaan jakautuvan kuuteen osaan, joista viimeinen käsittelee naisia, jotka ovat joutuneet liian koville.

Viimeksi Yli-Viikarilla oli mukana kreikkalaisen filosofin Plutarkhoksen Mielen tyyneydestä. Silloin pitkän linjan politiikan toimittaja Jorma Melleri arvioi IS:lle, että kirjasta saa opastusta siihen, miten käyttäytyä kriisitilanteessa.

Yli-Viikari on eduskunnan kansliatoimikunnan kuultavana. Toimikunnan tehtävänä on päättää, esittääkö se Yli-Viikarin irtisanomista eduskunnalle.

Juttua korjattu kello 9.39: Vaihdettu virheellinen päivä kuvatekstiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?