Halla-aho antoi seuraajalleen kolme ”evästystä”

”Se on korvamerkittyä pääomaa.”

21.6.2021 15:54

Perussuomalaisten lähtevä puheenjohtaja Jussi Halla-aho antoi kolme, ei stubbilaista pointtia, vaan perussuomalaista ”evästystä” niille, jotka miettivät omaa ehdokkuuttaan hänen seuraajakseen elokuun puoluekokouksessa tai ovat Seinäjoella valitsemassa uutta puheenjohtajaa.

1. ”Älä pohdi, mitä jonkun muun pitäisi tehdä puolueen hyväksi, pohdi mitä sinä voit tehdä puolueen hyväksi.”

2. ”Älä mieti, mitä puheenjohtajuus voisi antaa sinulle, mieti, mitä sinä voit antaa puheenjohtajuudelle.”

3. ”Voimme vaikuttaa asioihin vain olemalla voimakas puolue. Voima syntyy kannatuksesta ja kannatus syntyy luottamuksesta.

Kannatus ja luottamus ovat pääomaa, joka kertyy siitä, mitä me teemme.

Se on korvamerkittyä pääomaa. Sitä voi käyttää vain siihen, mihin se on annettu.

Ei pidä hetkeäkään luulla, että kannatus olisi pysyvää tai itsestään selvää varallisuutta, jota voimme käyttää haluamiimme tarkoituksiin.

Meillä on puolen miljoonan suomalaisen antama mandaatti, mutta meidän on pystyttävä tulkitsemaan tuon mandaatin sisältämä viesti ja toimintaohje.

”Tai pikemminkin puolen miljoonan viestin yhteinen nimittäjä, kova perussuomalainen ydin.

Tämä on helpommin sanottu kuin tehty, Viestin tulkinta ja sen soveltaminen joka päivä on puolueen puheenjohtajiston tärkein tehtävä.”

”Evästyksen” jälkeen Halla-aho kertoi, ettei tehtävän jättämiseen sisälly mitään ”juonta” eikä hänelle ole luvattu ”hillotolppaa”, vaan hän aikoo jatkaa työtään eduskunnassa ja Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?