Jussi Halla-aho esitteli mystisen kirjekuoren – sisällä on tiedote, jossa hän kertoo kaiken

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho kertoo luovuttaneensa kuoren sisällön yhden politiikasta työkseen kirjoittavan henkilön haltuun.

| Päivitetty

Jussi Halla-aho kertoi tänään maanantaina perussuomalaisten verkkolähetyksessä jättävänsä tehtävänsä perussuomalaisten puheenjohtajana. Hän ei asetu enää ehdolle puheenjohtajaksi elokuun puoluekokouksessa Halla-aho kertoi puheessaan tiedotteesta, joka hänellä oli tilaisuudessa mukana kirjekuoressa.

Lue lisää: Jussi Halla-aho ei jatka perus­suomalaisten puheen­johtajana

Erikoisen tiedotteesta tekee se, että se on Halla-ahon mukaan vapaa julkaistavaksi vasta kymmenen vuoden kuluttua.

– Kun totuutta ei voi kertoa, eikä halua valehdella, on vaiettava. Olen kuitenkin keksinyt kompromissiratkaisun, Halla-aho sanoi puheessaan.

– Minulla on tässä kirjekuoressa pitkähkö tiedote, joka on päivätty tälle päivämäärälle. Tiedotteessa kerron seikkaperäisesti ja yksityiskohtaisesti kaikki ne havainnot, tuntemukset, analyysit ja arviot, joihin ratkaisuni perustuu. En ole lisännyt mitään, enkä jättänyt mitään pois.

Halla-aho kertoo luovuttavansa kopion tiedotteesta yhdelle politiikasta työkseen kirjoittavalle, johon hän uskoo voivansa luottaa, ja joka huolehtii siitä, että se tulee saataville oikeana ajankohtana. Tällä tavoin hän pyrkii ”välttämään kiusauksen” tehdä tekstiin myöhemmin muutoksia.

Tiedote on vapaa julkaistavaksi 21.6.2031.

– Tällä tavoin saan ajatukseni kirjattua tuoreeltaan, ilman jälkiviisauden ja unohtelun vaaraa, mutta kymmenen vuoden kuluttua näillä tiedoilla ei ole enää käyttöä kenellekään muulle kuin niille, jotka ovat kiinnostuneita historiasta ja totuudesta niiden itsensä vuoksi.

Halla-ahon mukaan kenenkään perussuomalaisen ei tarvitse olla huolissaan kuoren sisällöstä.

– Siinä ei ole juoruja, salaisuuksia eikä yksityisiä keskusteluja, eikä siinä mainita nimiä, Halla-aho sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?