Sisäministeri Ohisalo: ”Mielenosoittajat vastaavat itse käyttämistään keinoista” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Sisä­ministeri Ohisalo: ”Mielen­osoittajat vastaavat itse käyttämistään keinoista”

Ex-sisäministeri Päivi Räsänen kritisoi Ohisalon lausuntoa.

Sisäministeri Maria Ohisalo.

18.6. 13:36

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) on kommentoinut Twitterissä Helsingin keskustassa järjestettävää mielenosoitusta, joka on herättänyt kiivaan keskustelun sosiaalisessa mediassa.

Ympäristöliike Elokapinan eilen iltapäivällä alkanut mielenosoitus jatkuu edelleen Mannerheimintiellä Eduskuntatalon tuntumassa.

– Rauhanomainen mielenosoittaminen on perustuslaissa turvattu oikeus. Jaan huolen ilmastokriisistä. Mielenosoittajat vastaavat itse käyttämistään keinoista. Poliisin tehtävä on turvata ihmisten perustuslaillinen oikeus osoittaa mieltä, kaikkien turvallisuudesta huolehtien, Ohisalo kirjoittaa.

Poliisi ei ole toistaiseksi puuttunut mielenosoituksen kulkuun. Poliisi on arvioinut, että tällä hetkellä mielenosoitus ei aiheuta kohtuutonta haittaa liikenteelle ja yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

Lue lisää: Poliisi antaa Mannerheimin­tien mielen­osoituksen jatkua toistaiseksi

Ohisalo vastaa lisäksi oppositiopuolue perussuomalaisten puheenjohtajalle Jussi Halla-aholle, joka ihmettelee twiitissään, miksi poliisi ei poista kaupungin pääkatua tukkivia mielenosoittajia vaan "turvaa" näiden leiriytymisen keskelle tietä.

– Suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajan pitäisi tietää, että sisäministeri ei päätä, mitä poliisi kunkin mielenosoituksen kohdalla tekee – oli kyse sitten koronatoimien, turpeen alasajon tai ilmastonmuutoksen vastustamisesta. Ja hyvä niin, toteaa Ohisalo.

Hänen mukaansa poliitikot eivät ole kentällä tekemässä näitä ratkaisuja.

– Poliisi tekee ratkaisut siitä, mitä mielenosoitusten kohdalla tehdään.

Entinen sisäministeri Päivi Räsänen (kd) kirjoittaa Twitterissä, että Ohisalon twiitti ”osoittaa järkyttävää välinpitämättömyyttä tilanteesta”.

– ”Mielenosoittajat vastaavat käyttämistään keinoista”. Lausumalla annetaan avoin valtakirja anarkiaan. Kadun valtauksen sallimisesta tulee ennakkotapaus – kohdeltaisiinko muitakin mielenosoittajia samoin?

Opetusministeriksi palaava Li Anderssonkin (vas) on kommentoinut aihetta Twitterissä.

– Kaikki tämä totaalinen pöyristyminen yhdestä mielenosoituksesta olisi jollain tasolla uskottavampaa, jos edes vähän samanlaisia äänenpainoja olisi kuultu samassa paikassa pidetyn ja liikennettä yhtä lailla sekoittaneen turverekkamiekkarin yhteydessä, hän kirjoittaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?