Ministeri Kurvisen sijoitussalkussa 25:n suomalaisen pörssiyhtiön osakkeita – HS: arvo yli 66 000 euroa

Kurvisen salkussa on muun muassa Finnairin, Fortumin, Saga Fursin ja Atrian osakkeita.

Antti Kurvinen (kesk) on tuore tiede- ja kulttuuriministeri.

17.6.2021 21:56

Tuoreiden ministerien taloudellisista sidonnaisuuksista on annettu eduskunnalle kirjelmä torstaina.

Annika Saarikko (kesk) on siirtynyt Matti Vanhasen tilalle valtiovarainministeriksi, ja kansanedustaja Antti Kurinen (kesk) tiede- ja kulttuuriministeriksi.

Sidonnaisuustiedoista käy ilmi, että Kurvisen sijoitussalkun arvo on torstai-iltapäivän kursseilla noin 66 3000 euroa, kertoo Helsingin Sanomat. Salkusta noin puolet on rahasto-osuuksia ja puolet osakkeita.

Kurvisen salkusta löytyy muun muassa hissiyhtiö Koneen osakkeita sekä Finnairin, Fortumin, Stora Enson, Saga Fursin, Atrian, Fortumin, UPM:n ja Metsä Boardin osakkeita. Salkussa on kaikkiaan 25 suomalaisen pörssiyhtiön osakkeita.

Helsingin Sanomien haastattelema Kurvinen kertoo pidättäytyvänsä osakekaupoista ministeriytensä ajan. Hän kuvailee sijoittavansa pitkäaikaisesti säästämismielessä.

– Yritän noudattaa fiksujen asiantuntijoiden ohjeita ja hajauttaa erilaisiin sijoitustuotteisiin ja toimialoihin. Pidän sitä hauskana harrastuksena ja sen kautta tulee seurattua ehkä tarkemmin yleistä talouden kehitystä, Kurvinen kertoi HS:lle.

Valtiovarainministeri Saarikon osakeomistuksissa on mainittu OP-eläke -ja sijoitusvakuutus, jonka arvo yhteensä noin 58 000 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?