Perussuomalaisten vaalivalvojaisissa manattiin ”sohvaperunoita” – Tynkkynen: ”Tämä on oppitunti” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Perussuomalaisten vaali­valvojaisissa manattiin ”sohva­perunoita” – Tynkkynen: ”Tämä on oppitunti”

Perussuomalaiset ei ole saamassa apulaispormestarin paikkaa Helsingissä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen kertoi pitävänsä puolueen kuntavaalitulosta ennakkovaroituksena tulevia eduskuntavaaleja ajatellen.

13.6. 22:29

Perussuomalaiset on tekemässä odotetusti ison vaalivoiton kuntavaaleissa, mutta puolue oli jäämässä kokoomuksen, Sdp:n ja keskustan taakse. Ennusteen mukaan PS on saamassa 14,5 prosenttia äänistä.

– Massiivista vyöryä ei ole tulossa, mutta hyvä nousu ympäri Suomen, perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen kommentoi puolueen vaalivalvojaisissa Apollo Live Clubilla.

Kuntavaalien äänestysprosentti oli jäämässä 55,1 prosenttiin, mikä oli lähes neljä prosenttiyksikköä vähemmän kuin edellisessä kuntavaaleissa.

– Jo hyvin aikaisessa vaiheessa ymmärsimme, että meidän suurin vastustaja ei ole mikään muu puolue vaan se, että kotisohvalta ei lähdetä välttämättä äänestämään. Itse en ole mitään ranteita vetämässä auki tämän tuloksen takia, tämä on varsin sopusoinnussa sen kanssa, mitä laskimme, perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purra sanoi vaalivalvojaisissa.

– Meillä on nämä sohvaperunat, joita on tosi vaikea saada liikkeelle, Tynkkynen säesti.

Tynkkynen kertoi havainneensa Oulun yössä liikkuessaan, että ”jengi on ihan pihalla siitä, mitä kuntavaaleissa tapahtuu”.

– Moni tuli sanomaan, että tulen äänestämään sinua näissä eduskuntavaaleissa. Sanoin, että nyt ei ole eduskuntavaalit, enkä ole näissä vaaleissa ehdolla. Tässä on ehkä oppitunti, että poliitikkojen pitäisi viestiä asioista sillä tavalla, että ne alkaisivat kiinnostamaan kansalaisia. Politiikka ei lähtökohtaisesti tavan kansalaista kiinnosta.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purra tutki vaalituloksia tietokoneeltaan.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Miko Bergbom piti perussuomalaisten vaalitulosta kohtalaisen hyvänä.

– Vaalien siirtäminen ja keli ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat meihin negatiivisesti, ihmiset eivät lähde äänestämään, ovat rannalla ja muualla.

Perussuomalaiset on jäämässä Helsingissä viidenneksi suurimmaksi puolueeksi, mikä tarkoittaa sitä, että perussuomalaiset ja Jussi Halla-aho on jäämässä ilman apulaispormestarin paikkaa.

Halla-aho voisi siis jatkaa halutessaan perussuomalaisten puheenjohtajana elokuun puoluekokouksen jälkeenkin.

Tynkkysen mukaan minkäänlaista keskustelua puheenjohtajan vaihtumisesta ei ole käynnissä.

– Se on aika yleinen lausahdus, että kun jossain vaiheessa Jussi ei aio jatkaa, meillä on Purra valmiina siellä.

Purra sanoi, että on aivan liian aikaista ottaa kantaa puheenjohtaja-asiaan.

– Mennään vaalit ensin ja katsotaan kesällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?