Pormestariehdokas Anni Sinnemäkeä epäillään virkarikoksesta Pihla Viitalan paritalohankkeessa - Politiikka - Ilta-Sanomat

Pormestariehdokas Anni Sinnemäkeä epäillään virkarikoksesta Pihla Viitalan paritalohankkeessa

Anni Sinnemäen epäillään toimineen esteellisesti Helsingin Meilahden huvila-alueen asemakaavan poikkeamisluvan myöntämisessä.

Anni Sinnemäki on vihreiden pormestariehdokas Helsingissä. Näyttelijä Pihla Viitala sai perheineen poikkeusluvalla rakentaa Meilahdessa tontille paritalon.

11.6. 22:36

Vihreiden pormestariehdokas Anni Sinnemäki on rikostutkinnan kohteena. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Rikostutkinta liittyy Helsingin Meilahden huvila-alueen asemakaavan poikkeamisluvan myöntämiseen, jonka keskiössä on näyttelijä Pihla Viitala ja hänen perheensä. Viitaloita ei epäillä rikoksesta.

Poikkeuslupa myönnettiin vuonna 2016, jolloin Sinnemäki toimi Helsingin apulaiskaupunginjohtajana ja vastasi Helsingin kaupungin suunnittelusta.

Toisin kuin monet muut alueen asukkaat, Viitala sai perheineen poikkeusluvalla rakentaa tontille vanhan talousrakennuksen tilalle uuden noin 200 neliön paritalon. Tutkintapyynnön mukaan Helsingin kaupunginmuseo vastusti poikkeusluvan myöntämistä. Sinnemäki on Viitalan ja hänen vanhempiensa tuttava.

Tutkintapyynnön asiasta tekivät alueen asukkaat. He väittivät tutkintapyynnössä, että Pihla Viitala perheineen on saanut poikkeusluvan myöntämisestä satojen tuhansien eurojen arvoisen hyödyn.

Sinnemäen epäillään toimineen esteellisesti. IS:n tietojen mukaan poliisi teki päätöksen esitutkinnan aloittamisesta viime vuoden kesällä.

– Anni Sinnemäen osalta asiassa on syytä epäillä rikosta. Sinnemäen on syytä epäillä osallistuneen asioiden käsittelyyn esteellisenä. Esitutkinta aloitetaan, Helsingin poliisin laatimassa asiakirjassa kirjattiin viime kesänä.

Päätöksestä käy ilmi, että poliisi tutki myös toisen kaupunginvaltuutetun tekemisiä huvila-alueen kaavoituksiin liittyen. Hänen osaltaan esitutkintaa ei kuitenkaan aloitettu.

Sinnemäki välitti avustajansa kautta IS:lle lausunnon, jossa hän vahvisti olevansa rikostutkinnan kohteena. Tutkintapyynnössä pyydetään selvittämään onko Sinnemäki syyllistynyt virkavelvollisuuden rikkomiseen ja Sinnemäen lausunnon mukaan tutkintapyynnöstä on aloitettu esitutkinta.

Sinnemäki kiistää syyllistyneensä virkarikokseen.

– Sinnemäki ei ole osallistunut tämän poikkeamispäätöksen valmisteluun eikä ohjannut asemakaavan sisältöä näiden rakennusten rakennusoikeuden osalta, eikä poikkeamispäätös tai kaava ole poliittisessa käsittelyssä virkamiesten ehdotuksista muuttunut niiden osalta, IS:lle välitetyssä lausunnossa sanotaan.

IS ei tavoittanut aiemmin perjantaina päivällä tutkinnanjohtaja Markku Siléniä kommentoimaan asiaa. Ylelle hän kertoi, että asian tutkinta on loppuvaiheessa. Poliisin arvion mukaan asia tulee siirtymään syyteharkintaan.

IS:n tietojen mukaan asiassa syyttäjänä toimii valtionsyyttäjä Tuire Tamminiemi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?