Etkö tiedä vielä ketä äänestää kuntavaaleissa? Katso Ilta-Sanomien vaalikoneesta - Politiikka - Ilta-Sanomat

Etkö tiedä vielä ketä äänestää kunta­vaaleissa? Katso Ilta-Sanomien vaalikoneesta

Etkö tiedä, ketä äänestää? Ilta-Sanomien vaalikone auttaa sinua löytämään sopivan ehdokkaan kesän kuntavaaleihin.

12.6. 6:00

ILTA-SANOMIEN vaalikoneessa on 25 valtakunnallista väitettä, joihin kuntavaaliehdokkaat ovat päässeet vastaamaan. Lisäksi kymmenen suurimman kaupungin ehdokkaille on esitetty viisi paikkakuntakohtaista väitettä. Nyt sinulla on mahdollisuus kokeilla, kuka ehdokkaista ajattelee kanssasi samalla tavalla.

Vaalikoneessa kysytään ilmastosta ja liikenteestä, taloudesta, kouluista, asumisesta, sosiaali- ja terveydenhuollosta sekä energiantuotannosta.

Ehdokkaat ja äänestäjät pääsevät valitsemaan, ovatko he väittämän kanssa täysin samaa mieltä tai täysin eri mieltä tai jotain siltä väliltä.

Vaalikoneeseen on vastannut yli 15 000 ehdokasta Suomen jokaisesta kolkasta. Kuntavaaleissa on yhteensä yli 30 000 ehdokasta.

Kun olet täyttänyt vaalikoneen, näet vastaussivulta monipuolisesti tietoa ehdokkaista ja puolueista. Voit esimerkiksi katsoa, mitkä puolueet ovat vastausten perusteella sinulle sopivimmat. Saat myös listan kaikkien puolueiden ehdokkaista, jotka ovat kanssasi eniten samaa mieltä. Voit tarkastella tuloksia myös teemoittain ja katsoa, mitkä kysymykset jakavat puolueita eniten. Kuntavaalikoneesta löydät myös eri vaalipiirien ehdokaslistat.

Ilta-Sanomien vaalikoneen löydät alta. Alla näkyvän vaalikoneen paikkakuntavalinnassa on ilmennyt viivettä joillakin laitteilla. Jos ongelmia tulee, pääset täyttämään vaalikoneen sujuvasti täältä.

Kuntavaalit 2021

  • Kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 13. kesäkuuta.

  • Ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 26.5.–8.6. ja ulkomailla 2.–5.6.

  • Vaaleissa valitaan kunnanvaltuustot seuraavalle nelivuotiskaudelle. Valtuustot aloittavat työnsä 1. elokuuta.

  • Vaalit piti järjestää 18. huhtikuuta, mutta niitä siirrettiin koronakriisin takia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?