Näin Halla-aho vastasi Saarikon IS:n Vaaligrillissä aamulla esittämiin valehtelusyytöksiin

Annika Saarikko (kesk) syytti perussuomalaisia Ilta-Sanomien vaaligrillissä valehtelusta.

Halla-aho vastasi Saarikon kritiikkiin Helsingin Sanomien vaalitentissä.

9.6.2021 19:13

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko on kritisoinut perussuomalaisia puolueen kuntavaalikampanjoinnista. Ilta-Sanomien vaaligrillissä Saarikko syytti perussuomalaisia valehtelusta ja pelon levittämisestä.

Lue lisää: Saarikko syytti PS:ää suoranaisesta valehtelusta ja pelon levittämisestä IS:n vaaligrillissä – ”Sanon aika suoraan...”

Helsingin Sanomien vaalitentissä keskiviikkona Saarikolta kysyttiin näistä väitteistä. Saarikko sanoi tentissä, että perussuomalaisten kampanjointi perustuu ”vain toisten mustamaalaamiselle”, minkä vuoksi poliittista keskustelua on vaikeaa käydä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vastasi Saarikon syytöksiin. Hän sanoi pitävänsä väitteitä mustamaalaamisesta ja valehtelusta erikoisina. Halla-ahon mielestä keskustalla ei ole ollut kuntavaalikampanjoinnissa paljon muuta kuin perussuomalaisten leimaamista.

Ilta-Sanomille Saarikko puhui muun muassa perussuomalaisten mainoksista Lapissa. Saarikon mukaan mainoksissa oli ”suoranaisia vääriä ja valheellisia syytöksiä hallituksen politiikasta”, ”esimerkiksi siitä, että hallitus olisi kieltämässä öljylämmityksen.”

–  Se ei ole totta, päinvastoin, hallitus on tukemassa vapaaehtoisia kotitalouksia, jotka haluavat öljykattilan iän tullessa tien päähän vaihtaa jonkin muun lämmitysjärjestelmän. Siihen annetaan lisää euroja valtiolta. Nyt kuulin, että saman mainoksen levittäminen jatkuu Pirkkalan torilla. Se ei ole oikein, Saarikko sätti IS:n vaaligrillissä.

Halla-aho kertoi perussuomalaisten teettäneen tutkimuksen, johon Saarikon viittaama mainos perustuu. Tutkimus julkaistiin viime keväänä.

– Siinä laskettiin erilaisia skenaarioita, minkälaisia toimenpiteitä hallitus on hallituskauden aikana pakotettu tekemään jos halutaan saavuttaa hallituksen ilmastotavoitteet, Halla-aho vastasi.

– Jos niitä ei pyritäkään saavuttamaan, silloin voidaan tietysti kysyä, miten rehellisellä pohjalla hallitusohjelma on.

HS:n tentissä mukana ovat Sanna Marin (sd), Jussi Halla-aho (ps), Petteri Orpo (kok), Annika Saarikko (kesk), Maria Ohisalo (vihr), Jussi Saramo (vas), Anna-Maja Henriksson (r), Sari Essayah (kd) ja Harry Harkimo (liik).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?