Liike Nyt erotti Soinin kanssa mainoksessa poseeranneet ehdokkaat

Liike Nyt erotti puolueesta kaksi espoolaista kuntavaaliehdokasta näiden poseerattua vaalimainoksessa Timo Soinin kanssa.

Liike Nytin puoluehallitus erotti Jukka Kilven (oik.) puolueesta yhdessä Jonna Löflundin kanssa. Kuva on otettu pääkaupunkiseudun kuntien valtuustojen keskustelutilaisuudessa toukokuussa 2018. Tuolloin Kilpi oli Espoon sinisten valtuutettu.

9.6.2021 10:13

Liike Nytin listalla Espoossa olleet kuntavaaliehdokkaat Jukka Kilpi ja Jonna Löflund on erotettu puolueesta. Puoluehallitus teki päätöksen erottamisesta 28. toukokuuta.

Tiedon erottamisesta Ilta-Sanomille vahvistaa puoluesihteeri Juhani Klemetti. Hän ei halua kommentoida erottamisen syytä.

– En kommentoi tätä asiaa sen enempää. Syyt ovat puolueen sisäisiä asioita, Klemetti sanoo.

Lue lisää: Länsiväylä: Timo Soini erotettiin Espoon sinisistä – ”Pilannut mainetta”

Liike Nytin puoluejohtaja Harry Harkimo kertoi Iltalehdelle tiistaina erottamisen perusteena olleen puoluetta vahingoittanut toiminta.

Kilpi ja Löflund esiintyivät puolueen mukaan keltaisissa vaalimainoksissaan perussuomalaisten väreissä.

ESPOON siniset erotti paikallisyhdistyksestä saman mainoksen takia perussuomalaisten entisen puheenjohtajan ja liikkeen keulahahmon Timo Soinin, IS uutisoi maanantaina.

Lue lisää: Timo Soini pitää erottamistaan Espoon sinisistä laittomana – "Minua ei ole kuultu asiasta"

Päätös Soinin erottamisesta tehtiin puolueyhdistyksen hallituksen kokouksessa 3. kesäkuuta, eli vajaa viikko sen jälkeen, kun Liike Nyt oli erottanut Kilven ja Löflundin.

Soinin mukaan erottaminen on laiton, koska häntä ei ole kuultu asiasta, eikä häneen olla oltu yhteydessä.

Juttua muokattu 9.6. klo 10.35: Soini erotettiin Espoon sinisten paikallisyhdistyksestä, ei sinisistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?