Marin: ”Maksan saadun edun kokonaisuudessaan takaisin” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Marin: ”Maksan saadun edun kokonaisuudessaan takaisin”

Pääministeri Sanna Marin kertoo Twitterissä maksavansa saamastaan ateriaedusta verot sekä saadun edun kokonaisuudessaan takaisin.

Sanna Marin.

4.6. 20:46 | Päivitetty 4.6. 21:20

Marin kertoo korjaavansa viime vuoden veroilmoituksensa Verohallinnon lausunnon mukaisesti ja maksavansa saamastaan edusta verot. Hän kertoo keskustelleensa asiasta verottajan kanssa.

– Lisäksi maksan saadun edun kokonaisuudessaan takaisin, koska ohjeeseen liittyy yhä avoimia kysymyksiä, Marin kirjoittaa Twitterissä.

Verohallinto katsoi lausunnossaan perjantaina, että pääministerin ateriaetu on veronalaista tuloa.

Marinin elintarvikeostot ovat olleet yhteensä 14 363,20 euroa eli keskimäärin 845 euroa kuukaudessa.

Ministeripalkkiolain kuudennen pykälän mukaan pääministerillä on asunto valtion talossa, jonka kunnossapito, lämmitys ja valaistus sekä sisustus kustannetaan ja tarpeellinen henkilökunta maksetaan valtion varoista. Pykälässä ei kuitenkaan mainita pääministerin ja hänen perheensä elatukseen kuten ravintoon liittyviä etuja.

Tuloverolain mukaan verovapaata on puolestaan vain pääministerin asuntoetu ja siihen kuuluvat palvelut. Verohallinto katsoi, että tähän ”palveluun” eivät ateriat kuulu.

Marin kirjoitti Twitterissä jo viime lauantaina, että koska ateriaetuun liittyy avoimia kysymyksiä, hän maksaa ”tähän liittyvät kustannukset itse” ja varmistaa, että Kesärantaan ja pääministerin palveluihin liittyvien ohjeiden asianmukaisuus tarkistetaan ja tarvittaessa ohjeet päivitetään.

Marinin erityisavustaja Elisa Gebhard tarkensi IS:lle sunnuntaina, että Marin on halukas maksamaan ateriaetuun liittyvät kustannukset vuosilta 2020 ja 2021.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?