SK: Viron pääministeri kutsui Suomen suurlähettilään puhutteluun "kohtuuttomista" matkustus­rajoituksista

Viron pääministeri Kaja Kallas kutsui perjantaina Suomen suurlähettilään Timo Kantolan puheilleen Suomen matkustusrajoitusten takia, kertoo Suomen Kuvalehti.

4.6.2021 18:10

Suomen Kuvalehti kertoo, että pääministeri Kallaksen mukaan rajoitukset eivät enää ole kohtuullisia, ne suosivat lentoliikennettä sekä asettavat Suomen ja Viron suhteet huonoon valoon.

Suomen hallitus päätti torstaina jatkaa maahantulon rajoituksia 27. kesäkuuta asti. Maanantaista lähtien Suomen ja muiden EU- tai Schengen-maiden välisessä lentoliikenteessä aiotaan sallia työhön liittyvä matkustaminen.

Lisäksi Viro arvostelee Suomea Euroopan unionin neuvostossa sovittujen matkustussuositusten sekä Schengen-sopimuksen rikkomisesta, SK kirjoittaa.

Kallas muistutti Viron pääministerin kanslian tiedotteessa, että laivayhtiöt ovat kolmen kuukauden ajan edellyttäneet negatiivista testitulosta. Tulossa on myös digitaalinen rokotetodistus, Kallas sanoi SK:n mukaan.

Suomi on tammikuun lopulta alkaen sallinut vain välttämättömän työmatkaliikenteen Schengen-alueelta, mikä on vaikuttanut moniin Virossa asuviin ja Suomessa työskenteleviin virolaisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?