Vasemmistoliiton ehdokkaaseen käytiin käsiksi Keravalla - Politiikka - Ilta-Sanomat

Vasemmistoliiton ehdokkaaseen käytiin käsiksi Keravalla – Li Andersson: Ei kuulu suomalaiseen demokratiaan

Asiasta on tehty rikosilmoitus.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kuvattuna toukokuussa 2020.

1.6. 17:24

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson julkaisi Instagram-tilillään vetoomuksen vaalirauhan puolesta. Andersson kirjoittaa, että masentavinta vaaleissa on ollut se, että vaalihäirintä näyttää lisääntyneen. Keravalla vaalihäirintä yltyi viime keskiviikkona siihen pisteeseen, että vasemmistoliiton kunnallisvaaliehdokkaaseen oli käyty käsiksi.

Asiasta on tehty rikosilmoitus, vahvistetaan IS:lle Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Keravan vasemmistoliiton puheenjohtaja Tuija Husari kertoo, että rikosilmoitus tehtiin heti tilanteen jälkeen.

– Ehdokas oli jakamassa mainoksia Sampolan tunnelissa Keravalla. Kun yksi mieshenkilö huomasi, että tämä ehdokas oli jakamassa vasemmistoliiton esitteitä, niin hän oli tempaissut lehtisiä ja heitti niitä maahan. Tämän jälkeen mies myös tönäisi ehdokasta. Perään hän oli huutanut, että ”kommunistit saisi kuolla kaikki” ja ”perussuomalaiset ovat ainoa oikea puolue”, Husari kuvailee.

Erityisen uhkaavan tilanteesta teki se, että ehdokas oli sillä hetkellä yksin. Tapahtuneen jälkeen Keravan vasemmistoliitossa sovittiin, että pidetään tarkemmin kiinni siitä, että kampanjointia ei tehdä yksin.

– Ollaan mieluummin varovaisia kuin uhkarohkeita.

Muita uhkaavia tilanteita ei ole sattunut, mutta Husarikin on havainnut etenkin sosiaalisessa mediassa tapahtuvan vaalihäirinnän koventuneen.

Tapauksesta uutisoi aikaisemmin ainakin Keski-Uusimaa ja Uusi Suomi.

Tapaus nousi esille viime torstaina eduskunnassa, kun vasemmistoliiton kansanedustaja Matti Semi kertoi istunnossa, että keravalaista kuntavaaliehdokasta oli tönitty ja uhkailtu. Myös vasemmistoliiton keravalainen kansanedustaja Pia Lohikoski kirjoitti tapauksesta tuoreeltaan Twitterissä.

Puheenjohtaja Li Andersson muistuttaa Instagram-julkaisussaan, että valtaosa ehdokkaista ei ole tehnyt pitkää uraa politiikassa. Somessa ja vaalikentillä tapahtuva häirintä voi tulla yllätyksenä.

– Voimme olla vaikka kuinka eri mieltä veroista, palveluista, maahanmuutosta, tasa-arvopolitiikasta tai mistä tahansa, mutta jokaisen ihmisen henkilökohtaista koskemattomuutta ja oikeutta muodostaa oma mielipiteensä ja osallistua politiikkaan pitää aina ja ehdottomasti kunnioittaa.

– Minkäänlainen väkivalta tai vahingonteko ei kuulu suomalaiseen demokratiaan, ja on meidän kaikkien vastuulla turvata vaalirauha ja mahdollisuus kampanjoida rauhassa jokaiselle, Andersson kirjoittaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?