20 000 euron kuluja epäilty Sanna Marinin hääkuluiksi – tästä on oikeasti kyse - Politiikka - Ilta-Sanomat

Somessa epäiltiin VNK:n yli 20 000 euron kuluja Marinin hääkuluiksi – tästä niissä on oikeasti kyse

Valtioneuvoston kanslian viestintäjohtajan mukaan yli 20 000 euron ravitsemuspalvelukuluilla ei ole tekemistä pääministerin häiden kanssa.

Valtioneuvoston kanslian viestintäjohtaja Päivi Anttikoski (oik.) kertoo pääministeri Sanna Marinin hääpäivän kohdalla olevien summien olevan Valtioneuvoston kanslian kokouskuluja.

31.5. 16:45

Sosiaalisessa mediassa levinneet epäilyt siitä, että pääministeri Sanna Marinin (sd) viime elokuiset häät olisi kustannettu valtion varoista eivät pidä paikkaansa, viestittää Valtioneuvoston kanslian viestintäjohtaja Päivi Anttikoski.

– 1.8.2020 kirjautuneet kulut ovat koko Valtioneuvoston kanslian kokouskuluja, Anttikoski vahvistaa IS:lle.

Viestintäjohtaja kertoi aikaisemmin Uudelle Suomelle, että kokouskulut ovat kesä-heinäkuulta. Laskuilla on hänen mukaansa noin kuukauden viive, eli kuluja ei ole aiheutettu elokuun ensimmäisenä päivänä.

Sosiaalisessa mediassa jaettiin maanantaina kuvakaappauksia Valtioneuvoston kanslian 1. elokuuta 2020 päivätyistä ravitsemuspalveluhankinnoista, joiden yhteissumma on noin 23 000 euroa. Pääministerin häitä juhlittiin Kesärannassa kyseisenä päivänä.

Summa oli poimittu valtion ja kuntien hankintoja listaavalta tutkihankintoja-sivustolta.

Pääministeri itse ilmoitti jo aikaisemmin maanantaipäivällä, että mitään hääkuluja ei maksettu valtion rahoista.

– Olemme maksaneet kaikki hääkulumme itse kuten ruuat, juomat, henkilökunnan, kukat, koristeet, valokuvaajat ja musiikin. Ihan itse laitoin hiukset ja meikin, kuten joka päivä, Marin paalutti Twitterissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?