Marin vastaa kipakasti somessa leviäviin tietoihin hää­kuluista: ”Ihan itse laitoin hiukset ja meikin”

Marin kertoo itse maksaneensa hääkulut.

31.5.2021 12:00

Pääministeri Sanna Marin (sd) on vastannut Twitterissä somessa leviävään keskusteluun, jossa pohditaan, onko Marin maksattanut hääkulunsa valtion rahoista.

– Jaahas. Nyt leviää väite, että häidemme lasku olisi maksettu valtion rahoista, Marin kirjoittaa Twitterissä.

– Ei ole! Olemme maksaneet kaikki hääkulumme itse kuten ruuat, juomat, henkilökunnan, kukat, koristeet, valokuvaajat ja musiikin. Ihan itse laitoin hiukset ja meikin, kuten joka päivä.

Marin meni naimisiin pitkäaikaisen kumppaninsa Markus Räikkösen kanssa 1. elokuuta 2020. Häitä juhlittiin Kesärannassa. Häihin osallistuivat parin läheisimmät sukulaiset ja ystävät. Vieraita oli yhteensä 40.

Sosiaalisessa mediassa on keskusteltu valtioneuvoston hankinnoista löytyvästä noin 23 000 euron laskusta, joka ajoittuu samalle päivälle Marinin häiden kanssa, ja keskustelijat ovat pohtineet, liittyvätkö asiat toisiinsa.

Viime viikolla Marinin perheen aamiaiskuluista nousi kohu, sillä pääministerille perheineen on toimitettu elintarvikkeita virka-asuntoon Kesärantaan noin 300 eurolla kuussa. Ateriaetu on ollut pääministeri Marinin käytössä tammikuusta 2020 toukokuuhun 2021.

Lauantaina Marin kertoi maksavansa ateriaetuun liittyvät kustannukset itse.

Sunnuntaina selvisi, että pääministerin saama ateriaetu on ollut jopa 850 euroa kuukaudessa.

Valtioneuvoston kanslia selvittää tällä hetkellä verottajan kanssa, miten ateriaetuun suhtaudutaan verotuksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?