Harkimo perääntyy ehdotuksestaan pakottaa vasta­valmistuneet lääkärit töihin sinne, mistä lääkäreitä puuttuu: ”Vedän takaisin, olin väärässä tässä”

Hjallis Harkimo paljastaa, kuinka paljon maksoi viime viikonlopun kokonaiselle Helsingin Sanomien etusivulle ostamastaan vaalimainoksesta.

Liike Nytin puheenjohtaja Hjallis Harkimo veti Ilta-Sanomien tänään aamulla järjestetyssä kuntavaaligrillissä takaisin ehdotuksensa, jonka mukaan vastavalmistuneiden lääkäreiden olisi pakko mennä töihin lääkäripulasta kärsiviin terveyskeskuksiin kuitatakseen koulutuksestaan syntyneet kustannuksensa valtiolle.

Harkimo toi esiin ehdotuksensa viikonloppuna Helsingin Sanomien haastattelussa.

– Olen jutellut jutun jälkeen aika monen lääkärin kanssa ja ehkä siinä ei voi käyttää niin paljon keppiä kuin olen ajatellut. Siinä pitää olla enemmän porkkanaa, hän korjasi ajatuksiaan tänään.

– Vedän takaisin, olin väärässä tässä. Sitä ei voida pakottaa.

Harkimo aloitti tänään maanantaina Ilta-Sanomien kuntavaaligrillien sarjan, jossa haastatellaan kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat.

Harkimo sai viikonloppuna myös huomiota kokonaiselle Helsingin Sanomien etusivulle ostamallaan vaalimainoksella.

– Se on mun ainoa mainos, minkä mä teen. Se maksoi niin paljon.

– Se maksoi vähän päälle kolkyttonnia, Harkimo kertoi, ja painotti, että maksoi mainoksensa itse, kun taas muilla ehdokkailla mainostamisen kustantaa puolue.

Liike Nyt osallistuu ensimmäistä kertaa kuntavaaleihin. Harkimo on vaaleissa oman puolueensa ehdokas Helsingin pormestariksi.

Pormestarimalli ei hänen itsensä mielestä kuitenkaan toimi Helsingissä, toisin kuin esimerkiksi Tampereella.

– Puolueet vaan riitelevät keskenään, eivätkä saa yhtään päätöstä aikaiseksi.

Hän myös asetti kyseenalaiseksi sen, tullaanko Helsingin pormestariksi lopulta valitsemaan vaaleissa suurimmaksi tulleen puolueen pormestariehdokas.

– Ei sitä tiedä, miten se tänä päivänä valitaan. Nyt kerrotaan, että siellä olisi jotain yhteenliittymiä, ja ne olisivat päättäneet jo vaalituloksesta huolimatta, miten ne tekee. Saa nähdä.

– Jos siellä on yksi ehdokas, joka saa kauhean äänimäärän, niin pitäähän se jotenkin huomioida, Harkimo sanoi.

Juttua täydennetty kauttaaltaan kello 12:41

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?