IL: Pääministeri Marinin perheen aamiaiset maksettu valtion varoista – VNK:n mukaan elintarvikkeita ostettu noin 300 eurolla kuussa - Politiikka - Ilta-Sanomat

IL: Pääministeri Marinin perheen aamiaiset maksettu valtion varoista – VNK:n mukaan elintarvikkeita ostettu noin 300 eurolla kuussa

Etua perustellaan muun muassa ministeripalkkiolain kuudennella pykälällä. Laki tasavallan presidentin palkkiosta pitää sisällään samanlaisen muotoilun, mutta presidenttipari maksaa tasavallan presidentin kanslian mukaan ruokatarvikkeensa itse.

Lain mukaan pääministerin virka-asunnon Kesärannan kunnossapito, lämmitys, valaistus, sisustus ja tarpeellinen henkilökunta maksetaan valtion varoista. Kuvassa pääministeri Sanna Marin (sd) Kesärannassa huhtikuussa 2020.

25.5. 11:14

Pääministeri Sanna Marinille (sd) ja hänen perheelleen on maksettu elintarvikkeita valtion varoista noin 300 eurolla kuussa, Iltalehti kertoo.

Valtioneuvoston kanslian talousyksikön päällikkö Meri-Tuulia Pitkänen vahvistaa asian IS:lle. Pitkäsen mukaan kyse on ollut tyypillisesti aamiaistarvikkeista.

Valtioneuvoston kanslian mukaan kyse on vanhasta käytännöstä. Valtioneuvoston kansliasta ei annettu vielä tiistaiaamuna tarkempia tietoja asiasta.

”Aamiaisetua” perustellaan muun muassa ministeripalkkiolain kuudennella pykälällä, jonka mukaan pääministerillä on asunto valtion talossa, jonka kunnossapito, lämmitys ja valaistus sekä sisustus kustannetaan ja tarpeellinen henkilökunta maksetaan valtion varoista.

Laki tasavallan presidentin palkkiosta pitää sisällään tismalleen samanlaisen muotoilun, mutta tasavallan presidentin tai tämän perheen ruokaostoksia ei ole maksettu Iltalehden mukaan valtion varoista.

Tasavallan presidentin kanslian viestintäpäällikkö Jouni Mölsä vahvistaa asian IS:lle.

– Tasavallan presidenttipari maksaa itse henkilökohtaiseen ja perheensä käyttöön tarkoitetut elintarvikkeet, Mölsä viestittää.

Tasavallan presidentin kanslia siis tulkitsee tasavallan presidentin palkkiosta annettua lakia siten, että se ei mahdollista yksityiseen käyttöön tehtäviä elintarvikehankintoja.

IS ei ole tavoittanut pääministeriä tai pääministerin esikuntaa kommentoimaan elintarvikeostoja. Marin osallistuu parhaillaan Brysselissä EU-johtajien huippukokoukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?