Keskusta antoi varoituksen elpymispakettia vastaan äänestäneille – Hoskonen menettää myös valiokunnan puheenjohtajuuden - Politiikka - Ilta-Sanomat

Keskusta antoi varoituksen elpymis­pakettia vastaan äänestäneille – Hoskonen menettää myös valiokunnan puheen­johtajuuden

Keskustan eduskuntaryhmä on antanut kansanedustaja Hannu Hoskoselle ja Tuomas Kettuselle varoitukset.

Keskustan eduskuntaryhmä päätti, ettei Hannu Hoskonen jatka eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtajana.

19.5. 9:48 | Päivitetty 19.5. 10:28

Eduskuntaryhmä päätti varoituksista kokouksessaan tänä aamuna.

Hoskonen ja Kettunen äänestivät vastaan, kun eduskunnassa äänestettiin eilen EU:n elpymispaketista. Muut hallituspuolue keskustan kansanedustajista äänestivät puolesta.

Eduskuntaryhmä päätti myös, ettei Hoskonen jatka eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtajana.

Keskustan eduskuntaryhmä perustelee päätöstään varoituksista sillä, että Hoskonen ja Kettunen rikkoivat ryhmän sääntöjä.

Eduskunta hyväksyi EU:n elpymispaketin äänin 134–57. Hoskosta ja Kettusta lukuun ottamatta kaikki äänestykseen osallistuneet hallituspuolueiden edustajat äänestivät paketin hyväksymisen puolesta.

Kaikki perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien kansanedustajat ja kymmenen kokoomuksen kansanedustajaa äänesti EU:n elpymispakettia vastaan. Lisäksi pakettia vastaan äänestivät myös Liike Nytin Harry Harkimo ja oman eduskuntaryhmänsä muodostava Ano Turtiainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?