HS-gallup: Enemmistö suomalaisista yhä tyytyväisiä pääministerin koronatoimiin – tyytyväisten määrä pienenee tasaisesti - Politiikka - Ilta-Sanomat

HS-gallup: Enemmistö suomalaisista yhä tyytyväisiä pääministerin korona­toimiin – tyytyväisten määrä pienenee tasaisesti

Tyytyväisten määrä pienenee tasaisesti.

Toukokuun kyselyssä vastaajista 19 prosenttia ilmoitti olevansa Sanna Marinin koronaotteisiin erittäin tyytyväisiä ja 38 prosenttia melko tyytyväisiä.

16.5. 17:33

Enemmistö suomalaisista eli 57 prosenttia on edelleen tyytyväisiä pääministeri Sanna Marinin (sd) toimintaan koronapandemian hoidossa, kertoo Helsingin Sanomien mielipidekysely.

Erittäin tai melko tyytyväisten määrä on kuitenkin pienentynyt. Suurimmillaan luottamus pääministerin koronatoimiin oli viime vuoden maaliskuussa, kun pandemia oli vasta alussa. Tuolloin 84 prosenttia oli joko erittäin tai melko tyytyväisiä Marinin toimintaan.

Nyt toukokuun kyselyssä vastaajista 19 prosenttia ilmoitti olevansa Marinin koronaotteisiin erittäin tyytyväisiä ja 38 prosenttia melko tyytyväisiä. 19 prosenttia ei ollut kovin tyytyväisiä, ja 15 prosenttia sanoi, ettei ole lainkaan tyytyväinen.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS internetpaneelina. Siihen vastasi noin tuhat ihmistä. Virhemarginaali on koko aineiston tasolla noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?