Li Andersson haluaa avata festari-Suomen - Politiikka - Ilta-Sanomat

Li Andersson haluaa avata festari-Suomen

”Tapahtumien avaaminen pitää aloittaa heti.”

Li Andersson haluaa viestittää, että tapahtumien avaaminen pitää aloittaa ”heti”.

16.5. 16:04

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministerin tehtävästä äitiyslomalle jäänyt Li Andersson kertoo Facebookissa ostaneensa lipun elokuussa pidettäville festareille.

Festarien nimi ei käy ilmi.

”Kyllä, festareille”, Andersson alleviivaa tyylilajiltaan kärsimättömän (”heti”, ”korkea aika”, ”ei enää aikaa odottaa”) kirjoituksensa pihviä tai jäävuoren huippua.

Tuttavan kommentti oli ollut ”mitä järkeä”, kun festarit kuitenkin peruutettaisiin.

Andersson selittää lipun olevan hänelle ”konkreettinen pala tulevaisuuden toivoa”, jota hän tarvitsee ”aivan liian pitkän korona-ajan jälkeen”.

Lippuostoksensa julkistamisella Andersson haluaa viestittää, että tapahtumien avaaminen pitää aloittaa ”heti”.

Kun ravintoloiden rajoituksia on lievennetty, ei Anderssonin mielestä ole ”mitään perusteita” pitää kulttuuri- ja tapahtuma-alaa ”säpissä”.

Eikä se ole hänen mielestään myöskään ”reilua”, koska ulkona ihmiset ovat alkaneet kokoontua tiiviisti yhteen. Tämä lienee viittaus äskeisten kesähelteiden synnyttämiin nuorison tiivistunnelmaisiin puistobileisiin.

Tautitilanteen lievennyttyä on Anderssonin mielestä ”korkea aika” luopua kulttuuri- ja tapahtuma-alaa kahlitsevasta ”karkeasta nuppiluvun mukaan tehtävästä päätöksenteosta”.

Hän tarkoittaa sisätilojen osanottajamäärien rajaamista 6–10 henkeen.

Andersson haluaa sosiaali- ja terveysministeriön alkavan ohjata aluehallintovirastoja sallivampaan suuntaan tapahtumien osallistujamäärien osalta, sillä ”nyt ei enää ole aikaa odottaa”.

Kirjoitus sisältää myös kehotuksia olla varovainen, ettei tautitilanne uudelleen huonone.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?