Puhemies keskeytti perus­suomalaisten jarrutus­keskustelun

Eduskunta on hylännyt perussuomalaisten tekemän esityksen EU:n elpymispaketin pöytäämisestä. IS seurasi hetki hetkeltä.

14.5.2021 13:19 | Päivitetty 15.5.2021 4:51

Eduskunta on hylännyt perussuomalaisten tekemän esityksen, jonka myötä EU:n elpymispaketin käsittely olisi jatkunut vasta kesäkuun lopussa.

Eduskunta päätti jatkaa asian käsittelyä tänään iltapäivällä äänin 68–38. Poissa oli 93 edustajaa..

Eduskunnan keskustelu oli aiemmin saanut hämmentävän käänteen, kun varapuhemies Tarja Filatov (sd) esitti taukoa oikeiden toimintatapojen varmistamiseksi, koska ”asia on juridisesti vaikea”. Eduskunnan oli tänään määrä äänestää siitä, lähetetäänkö Filatovin viime öinen menettely koskien perussuomalaisten esitystä perustuslakivaliokunnan tutkittavaksi.

Perussuomalaisten ryhmäpuheenjohtaja Ville Tavio esitti Filatovin menettelyn viemistä valiokunnan tutkittavaksi, kun tämä ei hyväksynyt perussuomalaisten esitystä elvytyspäätöksen pöydällepanoksi kesäkuun loppuun saakka.

Filatovin peruste oli se, että asia oli jo kertaalleen pöydätty eikä sitä voida tehdä uudelleen. Perjantain istunnon aluksi hän kuitenkin totesi katsovansa, että asianomainen lainkohta on tulkinnanvarainen.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Antti Rinne (sd) kertoi esittävänsä valiokunnalle, että pöytääminen työjärjestyksen mukaan otetaan käsittelyyn omana asiana ja käsitellään mahdollisimman pian.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?