Eduskunta ei äänestäkään tänään EU:n elpymis­paketista – poikkeuksellinen äänestys saattaa siirtyä jopa ensi viikkoon

Eduskunnan kohuttu EU:n elpymispakettiäänetys siirtyy, eikä siitä todennäköisesti äänestetä tänään. Puheita on varattu vielä tällekin päivälle niin paljon, että mahdollisesti äänestys voi siirtyä jopa ensi viikkoon.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (vas) ja kansanedustaja Elina Valtonen eivät pääse äänestämään elvytyspaketista vielä tänään. Kokoomus ilmoitti aiemmin äänestävänsä tyhjää, mutta pyörsi päätöksensä myöhemmin. Osa kokoomuslaisista äänestää pakettia vastaan, mutta suurin osa todennäköisesti puolesta.

12.5.2021 9:06

Yleisesti odotettiin, että eduskunta äänestää historiallisesti Suomen osallistumisesta EU:n elvytyspakettiin tänään kello 14 alkavassa istunnossa.

Näin ei käy.

Keskustelu asiasta lopetettiin viime yönä kello 4.25 ja puheenvuoroja on niin paljon jäljellä tällekin päivälle, että äänestys siirtyy.

– Todennäköisesti äänestys siirtyy, vahvistaa eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola Ilta-Sanomille.

Milloin äänestys järjestetään, sitä Paavola ei osaa vielä sanoa.

Hän neuvottelee asiasta aamupäivällä puhemies Anu Vehviläisen (kesk) kanssa.

Mahdollisesti äänestys voi siirtyä jopa ensi viikkoon, sillä ensi perjantaina eduskunnalla on istuntovapaata.

Paavolan mukaan on mahdollista, että perjantai otetaan siitä huolimatta istuntopäiväksi, tai eduskunta istuu viikonloppuna.

Paavola mukaan on otettava huomioon myös valtioneuvoston aikataulu.

Eduskunnan kantaa EU:n elpymispaketista seurataan koko EU:n alueella, sillä Suomen kielteinen päätös pysäyttäisi koko hankkeen.

Näin ei toki käy, sillä paketti saa tarvittavan kahden kolmasosan enemmistön taakseen. Se varmistui, kun kokoomus antoi viime viikolla edustajilleen vapaat kädet äänestyksessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?