Pääministerin kanslia: ”Marinilta ei ole lähtenyt sähköposteja liikkumisrajoituksia koskien oikeuskansleri Tuomas Pöystille” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Pääministerin kanslia: ”Marinilta ei ole lähtenyt sähköposteja liikkumisrajoituksia koskien oikeuskansleri Tuomas Pöystille”

STT:n mukaan Valtioneuvoston kanslia salaa pääministerin avustajiensa ja VNK:n virkamiesten liikkumisrajoitusten valmisteluun liittyvät sähköpostiviestit, jotka on lähetetty oikeuskansleri Pöystille.

8.5. 13:26

Pääministerin kansliasta kerrotaan, että pääministeri Sanna Marin (sd) ei ole lähettänyt sähköposteja oikeuskansleri Tuomas Pöystille liikkumisrajoituksia koskien.

Tämän vuoksi viestejä Marilita Pöystille ei ole kanslian mukaan myöskään tietopyynnöllä annettavissa.

– Pääministeri Sanna Marinilta ei ole lähtenyt sähköposteja liikkumisrajoituksia koskien oikeuskansleri Tuomas Pöystille. Tietopyynnössä pyydettyä materiaalia ei siis pääministerin osalta ole olemassa, pääministerin erityisavustaja Pirita Ruokonen viestittää Ilta-Sanomille.

Pääministerin valtiosihteeri Henrik Haapajärvi kertoo STT:lle, että koko Marinin esikunnasta lähettiin vain yksi sähköposti Pöystille liikkumisrajoitusten valmistelun aikana.

Maaliskuisen sähköpostiviestin viestikenttä oli tyhjä ja sen liitteenä oli hallituksen neuvotteluun muutamaa tuntia myöhemmin tuotu lakiluonnoksen versio aiotuista liikkumisrajoituksista.

Valtioneuvoston kanslia päätti kuitenkin salata STT:n mukaan lähetetyn tyhjän sähköpostiviestin ja sen liitteenä olevan lakiluonnoksen.

Valtioneuvoston kanslia kieltäytyi aiemmin luovuttamasta STT:n pyytämiä pääministeri Marinin, hänen avustajiensa ja VNK:n virkamiesten liikkumisrajoitusten valmisteluun liittyvät sähköposteja oikeuskanslerille.

Vaikka Marin ei olisi lähettänyt viestejä Pöystille, eikä hänen kansliastaan lähtenyt oikeuskanslerille kuin yksi tyhjä viesti liitteineen, on valtioneuvoston virkamiesten ja Pöystin välillä oletettavasti käyty viestittelyä liikkumisrajoituksia koskevasta esityksestä.

VNK:n päätöksen mukaan STT:n pyytämät asiakirjat ovat viranomaisen sisäistä työskentelyä varten laadittuja asiakirjoja, joihin ei sovelleta julkisuuslakia.

Myös pääministeri Marin ehti kommentoida tänään asiaa Twitterissä toteamalla, että valtioneuvosto on jo viime keväänä linjannut, että kaikki koronatoimiin liittyvät materiaalit tulee julkaista.

– Näin on syytä toimia yhä. Tietopyyntöihin vastataan virkatyönä ja virkavastuulla, Marin kirjoitti Twitterissä.

Juttua täydennetty kello 13:37 ja 14:02

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?