Kommentti: Raivareita, luuria korvaan, mökötystä – Sanna Marinin hallitus antoi tahtomattaan tunkkaista ”johtamisoppia” meille kaikille

Toivottavasti hallituksen työskentelytavoista puoliväliriihessä ei oteta mallia – muuta kuin varoittavassa mielessä, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen.

Jonossa mars! Hallituksen viisikko otti välillä rajusti yhteen puoliväliriihessä Säätytalolla.

7.5.2021 7:00

Hallituksen puoliväliriihen ympärillä pöly alkaa pikkuhiljaa laskeutua.

Nyt nuollaan haavoja ja katsellaan lähemmin, mitä oikein tuli päätettyä. Puolueiden kantaväki tulkitsee taistelun tuloksia tavallaan.

Pontevasti esiintynyt keskusta otti takkiinsa, mutta silti puolueen piirijohtajat pitävät puolueen ministereiden toimintaa voittona. Kehysriihessä sitouduttiin kahdeksi vuodeksi velkaelvytykseen ja julkisen talouden leikkaukset ja sopeutustoimet jäivät euromääräisesti pieniksi, mutta niistä pienistäkin alkoi riihen jälkeen melkoinen älämölö.

Elvytysrahan ottajia kyllä riittää, mutta omista menoistaan luopujia ei.

Mutta.

Tämä on vasta harjoittelua.

Mikä meteli nousee kolmen neljän vuoden päästä, kun isot sopeutukset joudutaan oikeasti tekemään valtion ja kuntien talouteen. Täytyy muistaa, että elvytys auttaa aikansa, mutta Suomen kaltaisessa, vientiriippuvaisessa avoimessa taloudessa se ei ole mikään lopullinen ratkaisu mihinkään. Kestävällä kasvu-uralla pysyminen on enemmän kuin tärkeää.

Kehysriihen saavutusten lisäksi kannattaa hetki tarkastella myös sitä, miten päätökset tehtiin.

Ja se ei ole, anteeksi vain, kaunista katseltavaa.

Raivareita, puhelinta korvaan, mökötystä, ripitystä ja ehkä myös ripaus nöyryyttämistä. Tiettävästi pääministeri Sanna Marinilla (sd) oli vaikeuksia hillitä itseään keskustan vyöryttäessä ehdotuksiaan. Puolue vastusti pääministerin kompromissiehdotusta päiviä ja siinä tuppaa pinna kiristymään.

 Säätytalolla ei nähty konsulttitoimistojen ja johtamisgurujen tarjoamia pehmeitä, uuden ajan johtamismalleja.

Tämäkin on ymmärrettävää, mutta se ei selätä näkemystä, että Säätytalossa sorruttiin huonoon johtamiseen. Poliittisen vallan keskeinen instanssi hallitus antoi ”loistavaa” esimerkkiä päiväkoteihin, kouluihin, koteihin ja työpaikoille.

Suomessa on naureskeltu vanhalle patruunavallalle ja management by perkele -johtamiselle, mutta yllättävän sitkeästi perinne elää, edelleen. Mbp-johtaminen määritellään autoritääriseksi johtamistyyliksi, johon kuuluu yleensä vastaväitteiden kieltäminen (vaikka väitteet aiheellisia olisivatkin), äänen korottaminen ja tekeminen ennen ajattelemista.

Säätytalolla ei nähty konsulttitoimistojen ja johtamisgurujen tarjoamia pehmeitä, uuden ajan johtamismalleja.

Malleja, joissa kuunnellaan eikä räyhätä. Malleja, joita VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikari kävi opettamassa veronmaksajien rahoilla Bhutanissa vuonna 2019: harjoittele aktiivista kuuntelua, kysy palautetta, hyväksy virheet ja – mikä tärkeintä – juhli menestystä.

Nämä opit eivät ole ehtineet hallitukseen saakka.

Ministereiden synkistä ilmeistä päätellen hallituksen hikinen viikko ei ilmeisesti sisältänyt nykypäivän työyhteisöjen henkistä moottoria: iloa.

Uutta poliittista kulttuuria eli siis vähemmän riitoja ja kampittamista on yritetty aikaisemminkin, huonolla menestyksellä.

Alexander Stubb (kok) puhui uudesta tekemisestä, kun hänestä tuli pääministeri kesäkuussa 2014. Hallituksen esittelytilaisuudessa juhannusviikolla Stubb maalasi eteemme kuvan uuden ajan hallituksesta, jossa ei riidellä vaan tehdään päätöksiä – yhdessä.

Tuore pääministeri sanoi intoa puhkuen, että jos tulee ongelmia, me istumme Antin kanssa alas ja ratkaisemme ne. Stubb viittasi vieressään istuneeseen valtiovarainministeri Antti Rinteeseen (sd). Tosin Rinne vanhana ay-jyränä ei todellakaan ollut vihkiytymässä mihinkään uuteen poliittisen kulttuuriin, ei ainakaan sellaiseen, jossa ei kampiteta, eikä toruta.

Hallitus vaihtui vuoden päästä, ja siitä vuosi niin Stubb oli sekä entinen pääministeri että entinen kokoomuksen puheenjohtaja.

Politiikka ei ollut silloin valmis uusiin tuuliin.

Eikä näytä olevan vieläkään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?