Kristilliset lähtevät mukaan kokoomuksen välikysymykseen - Politiikka - Ilta-Sanomat

Kristilliset lähtevät mukaan kokoomuksen välikysymykseen

Kristillisdemokraatit soimaa hallitusta työllisyyspäätöksen laiminlyönnistä.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen eduskunnassa joulukuussa.­

4.5. 21:31

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä lähtee mukaan kokoomuksen välikysymykseen hallituksen puoliväliriihen päätöksistä.

Oppositiopuolue moittii tiedotteessaan hallitusta siitä, ettei se ole palamassa menokuriin vaan ehdottaa Suomen pelastamiseksi lisää velkaa ja veronkorotuksia. Samaan aikaan kaivatut työllisyyspäätökset jäivät tekemättä, Kd soimaa.

Kd:n mukaan kehysbudjetti ei tuo mitään vastauksia Suomen kansantalouden perusongelmaan eli väestön ikääntymisestä johtuvaan julkisen talouden kroonistuneeseen alijäämään.

– Kristillisdemokraattien mielestä onkin kestämätöntä, että Marinin hallitus on jättämässä tuleville hallituksille kaikki keskeiset talous- ja työllisyystoimet sekä tuleville sukupolville jättivelat, tiedotteessa sanotaan.

Oppositiopuolue kokoomus kertoi vappuna jättävänsä välikysymyksen hallituksen kehysriihestä.

– Tämä on niin suuri epäonnistuminen hallitukselta ja niin vastuuton talouspolitiikan linja, että vastuullinen oppositiopuolue ei voi tehdä mitään muuta kuin välikysymyksen, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo perusteli päätöstä Helsingin Sanomille.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kertoi maanantaina IS:lle, ettei ryhmä ole vielä päättänyt omasta osallistumisestaan välikysymykseen.

Välikysymys on vähintään 20 kansanedustajan valtioneuvostolle tai ministerille tämän toimialaan kuuluvasta asiasta osoittama kysymys, jonka tarkoituksena on mitata hallituksen tai ministerin nauttima luottamus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?