Ministeri Haatainen esitteli toimet työllisyysasteen nostamiseksi – torjui opposition väitteet ”tempputyöllistämisestä” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Ministeri Haatainen esitteli toimet työllisyys­asteen nostamiseksi – torjui opposition väitteet ”temppu­työllistämisestä”

Hallituksen puoliväliriihessä sopimilla työllisyystoimilla on tarkoitus vahvistaa julkista taloutta. Hetki hetkeltä -seuranta löytyy artikkelin lopusta.

30.4. 8:39 | Päivitetty 30.4. 9:57

Työministeri Tuula Haatainen (sd) esitteli tänään hallituksen puoliväliriihen työllisyyspäätöksiä tiedotustilaisuudessa, jonka ISTV näytti suorana.

Hallitus kertoi jo torstai-iltana päälinjoja sen kaavailemista työllisyystoimista, joiden tarkoituksena on osaltaan vahvistaa julkista taloutta.

Vaikutuksiltaan merkittävimpiin hallituksen työllisyystoimiin kuuluu työvoimapalveluiden siirto te-toimistoilta kunnille. Tämän yhteydessä tarkoituksena on luoda uusi rahoitusmalli, joka kannustaisi kuntia kehittämään toimintaansa työllisyyttä edistäväksi.

Kaksi muuta merkittävintä työllisyystoimea ovat jatkuva oppiminen ja työperäisen maahanmuuton edistäminen. Hallitus tavoittelee työ- ja koulutusperäisen maahanmuuton kaksinkertaistamista vuoteen 2030 mennessä.

Hallituksen muita työllisyyskeinoja ovat työkykyohjelma ja palkkatuki, työkyvyttömyyseläkkeiden ja sairauspoissaolojen ennaltaehkäisy, hankintojen vauhdittaminen sekä uuden valtionyhtiön Välittäjä Oy:n perustaminen. Välittäjä Oy palkkaisi osatyökykyisiä pidempikestoisiin työsuhteisiin siten, että se tarjoaa vuokratyövoimaa muille työnantajille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?