Marin: Tarvitsisimme pandemia­lain – eduskunnalle kerrottiin koronarajoitusten purkamisesta - Politiikka - Ilta-Sanomat
IS SEURAA

Marin: Tarvitsisimme pandemia­lain – eduskunnalle kerrottiin koronarajoitusten purkamisesta

Eduskunta kuuli pääministerin ilmoituksen suunnitelmasta koronarajoitusten purkamiseksi.

Pääministeri Sanna Marin (sd) antoi ilmoituksen suunnitelmasta covid-19 -epidemiaan liittyvien rajoitustoimien ja -suositusten hallituksi purkamiseksi eduskunnan täysistunnon alussa Helsingissä 28. huhtikuuta 2021.­

28.4. 7:42 | Päivitetty 28.4. 16:52

Sovustaan Kesärannassa kertonut hallitusviisikko kiirehti keskiviikkoiltapäivänä kohti eduskuntaa, jossa alkoi eduskunnan täysistunto.

Täysistunnossa eduskunta sai muun muassa pääministerin ilmoituksen suunnitelmasta koronarajoitusten purkamiseksi.

Eduskunnassa pääministeri Sanna Marin (sd) nosti esiin muun muassa tarpeen pandemialaille.

– Itse näen, ja näiden kokemusten perusteella voin todeta, että me tarvitsisimme pandemialain. Me tarvitsisimme aivan erityyppisen lainsäädännön kuin mihin tartuntatautilaki tai edes valmiuslaki on antanut meille avaimia, pääministeri totesi.

– Tarvitsisimme sen kaltaisen lainsäädännön, jossa olisi valmiina kaikki mahdolliset työkalut, joita voidaan ottaa käyttöön sellaisella parlamentaarisella lukolla, niin etteivät ne toimivaltuudet tulisi kuitenkaan liian herkästi käytetyiksi.

  • Tekstimuotoisen seurannan tiukasta politiikan päivästä, Säätytalon portailta Kesärantaan ja Eduskuntaan, voit lukea alta. Ilta-Sanomat jatkaa tilanteen seuraamista.

Kriisiytyneet kehysriihineuvottelut alkoivat jo viime viikon keskiviikkona, ja ne ovat kestäneet poikkeuksellisen pitkään.

Neuvottelut tulevien vuosien taloudenpidosta on tarkoitus viedä päätökseen huomenna torstaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?