Hallitus linjasi Suomen avaamista: 2 metrin turvaväleistä ulkotiloissa luovutaan kesäkuussa, rajaliikennettä avataan toukokuussa - Politiikka - Ilta-Sanomat

Hallitus linjasi Suomen avaamista: 2 metrin turvaväleistä ulkotiloissa luovutaan kesäkuussa, rajaliikennettä avataan toukokuussa

Hallituksen odotetaan linjaavan keskiviikkona ainakin rajoitusten purkamisista ja kesän yleisötapahtumista.

21.4. 7:46 | Päivitetty 21.4. 9:59

Hallitus kertoi keskiviikkona aamulla päivitetystä exit-suunnitelmastaan eli siitä, miten Suomi aikoo vähitellen avautua koronakriisin jälkeen.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan hallitus hyväksyi suunnitelman koronarajoitusten purkamiseksi tiistaina ja sen sisällöstä kerrottiin keskiviikkona järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Ilta-Sanomat seurasi tiedotustilaisuutta hetki hetkeltä. Tekstimuotoisen seurannan löydät alta.

Pääministeri Marin sanoi, että mikäli tilanne jatkuu hyvänä ja menee parempaan suuntaan, hallitus voi mahdollisesti tehdä ensi viikolla päätöksen luopua poikkeusoloista.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk) kertoi tämänhetkiseksi tavoitteeksi, että maksimissaan 50 hengen sisä- ja ulkotilaisuuksia voitaisiin tautitilanteeltaan perustasolla olevilla alueilla järjestää mahdollisimman pian. Kahden metrin turvavälisuosituksesta ulkotiloissa on määrä luopua kesäkuussa.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) mukaan rajoitusten purkaminen sisärajaliikenteessä aloitetaan touko-kesäkuussa. Ensimmäisenä avataan rajayhteisöjen liikennettä. Sisärajavalvonnan päättäminen kokonaan olisi mahdollista silloin, kun koko aikuisväestö on saavuttanut riittävän rokotekattavuuden, rajoilla on riittävät koronaturvallisuustoimet ja epidemiatilanne Euroopassa antaa siihen mahdollisuuden.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) kertoi, että aikuisten ulkona tapahtuva ryhmäliikunta avautuu touko-kesäkuussa. Joukkue- ja kontaktilajeja sisätiloissa voidaan harrastaa aikaisintaan elokuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?