Kiuru haluaa koronaepidemian kuriin toukokuussa, väisteli kysymystä rokotejärjestyksestä: ”Mieluummin tässä peruttaisiin varmasti kevättä kuin kesää” - Politiikka - Ilta-Sanomat
IS SEURAA

Kiuru haluaa koronaepidemian kuriin toukokuussa, väisteli kysymystä rokotejärjestyksestä: ”Mieluummin tässä peruttaisiin varmasti kevättä kuin kesää”

Hallitus kokoontui Säätytaloon neuvotteluihin.

14.4. 5:38 | Päivitetty 14.4. 17:37

Rokotusjärjestyksen mahdollisesta muuttamisesta tehdään päätöksiä vasta myöhemmin tällä viikolla. Asiasta kertoi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) saapuessaan Säätytalolle hallituksen neuvotteluihin.

Sosiaali- ja terveysministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) esitys rokotusjärjestyksestä oli lausuntokierroksella, joka päättyi eilen. Kiurun mukaan ministeriössä valmistellaan nyt ehdotusta lausuntojen perusteella.

Rokotusjärjestyksestä päätetään valtioneuvostossa, ja Kiurun mukaan päätös saadaan loppuviikosta. Hallitus aloitti tänään noin kello 16 neuvottelunsa Säätytalolla Helsingissä.

Keskustelussa ovat rokotusjärjestyksen lisäksi myös koronatoimien jatko ja rokotustilanne.

– Itse lähden siitä, että tämä kriisi on ratkaistava viimeistään toukokuussa, Kiuru sanoi viitaten koronakriisiin.

Varjoa rokotustilanteeseen tuo muun muassa se, että lääkeyhtiö Johnson & Johnson kertoi keskeyttävänsä koronarokotteensa toimitukset Eurooppaan. Kyseessä on varotoimi, jonka taustalla ovat rokotteeseen liittyvät veritulppaepäilyt.

– Se on tietenkin iso isku, vaikka nuo määrät ovat suunnitellusti aika pieniä, joita me olisimme kevään aikana saaneet. Keinovalikoimassa olisi hyvä olla monta rokotetta, ja tältä osin sillä on merkitystä. Meillä ei ole varaa tinkiä terveysturvallisuudesta, Kiuru sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?