Ano Turtiainen Facebookissa: Suhtaudun poliisiin kuin sodassa pahimpaan viholliseen - Politiikka - Ilta-Sanomat

Ano Turtiainen Facebookissa: Suhtaudun poliisiin kuin sodassa pahimpaan viholliseen

Oman eduskuntaryhmän muodostava Turtiainen myös kirjoittaa maailman olevan sodassa ja ettei usko tilanteesta selvittävän "ilman pahempia rähinöitä".

Kansanedustaja Ano Turtiainen kirjoittaa polveilevassa Facebook-päivityksessään muun muassa, ettei luota poliisiin.

13.4. 12:21 | Päivitetty 13.4. 14:03

Kansanedustaja Ano Turtiainen sanoo suhtautuvansa poliisiin samalla tavalla kuin sodassa pitää suhtautua pahimpaan viholliseen. Turtiainen kirjoittaa Facebookissa julkaistussa kirjoituksessa, ettei luota enää poliisiin. Poliisi ei hänen mukaansa suojele kansalaisia. Kirjoitus on herättänyt laajaa kritiikkiä.

Hän viittaa julkaisussa viime viikonloppuna Helsingissä järjestettyyn koronarajoitusten vastaiseen mielenosoitukseen sekä yrityksensä poliisilta saamaan uhkasakkoon.

Oman eduskuntaryhmänsä muodostava Turtiainen myös kirjoittaa maailman olevan sodassa ja ettei usko tilanteesta selvittävän "ilman pahempia rähinöitä".

– Muistakaa, kaikki mitä tulee tapahtumaan, on korkeimman kädessä, ja on tarkoitettu tapahtuvan. Meidän on aika puolustautua keskuudessamme elävää vihollista vastaan, ja meidän täytyy saada se käännytettyä puolellemme, Turtiainen kirjoittaa.

"Uhkauksenomaisella" twiitillä ei seurauksia

Salaliittoteorioita sosiaalisessa mediassa levittänyt ja esimerkiksi koronaa huijaukseksi kutsunut Turtiainen on aiemmin tässä kuussa kirjoittanut, että viranomaiset maailmanlaajuisesti ovat pahan ohjauksessa.

Eduskunnan puhemiehistö ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat käsittelivät viime viikolla Turtiaisen aiempaa twiittiä, jota eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk) luonnehti "uhkauksenomaiseksi".

– Ystäväni sanoi - "olen valmis tappamaan, jos jollekin tässä maassa pakolla laitetaan maski." No, en minäkään sellaista katsoisi sivusta. Terveisiä kollegoille, jotka olette maskipakon kannalla, Turtiainen oli kirjoittanut tuolloin.

Turtiainen ei saanut toiminnastaan huomautusta tai muita seuraamuksia. Vehviläisen mukaan eduskunnalla ei ole mahdollisuuksia puuttua kansanedustajien toimintaan eduskunnan ulkopuolella.

– Meidän yhteinen viestimme oli, että emme tietenkään hyväksy minkäänlaista väkivaltaan liittyvää puhetapaa emmekä väkivallalla uhkailua, olipa se sitten avointa tai piilotettua, Vehviläinen sanoi STT:lle kokouksen jälkeen.

Turtiainen valittiin eduskuntaan perussuomalaisten edustajana, mutta puolue erotti hänet ensin eduskuntaryhmästä, kun hän julkaisi poliisiväkivallan uhrina Yhdysvalloissa kuollutta George Floydia pilkkaavan twiitin. Myöhemmin hänet erotettiin myös puolueesta. Näiden välissä Turtiainen otti yhteen perussuomalaisia edustavan varapuhemies Juho Eerolan kanssa, kun Eerola oli kommentoinut Turtiaisen päätöstä kieltäytyä terveyssyihin vedoten maskipakosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?