Ano Turtiaisen Twitter-viestistä ei seuraamuksia – Eerola: ”Meillä ei ole keinoja puuttua tähän” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Ano Turtiaisen Twitter-viestistä ei seuraamuksia – Eerola: ”Meillä ei ole keinoja puuttua tähän”

Eduskunnan toinen varapuhemies Juho Eerola (ps) kertoo Ilta-Sanomille, että kansanedustaja Ano Turtiaiselle ei tule seuraamuksia uhkaavaksi koetusta Twitter-kommentistaan.

Ano Turtiainen (vas.) ja Juho Eerola.­

9.4. 12:17

Eduskunnan puhemiehistö sekä eduskuntaryhmien ja eduskunnan valiokuntien puheenjohtajat kokoontuivat perjantaina keskustelemaan sananvapaudesta ja hyvästä puhetavasta sosiaalisessa mediassa.

Puhemiehistön koolle kutsuman kokouksen taustalla oli kansanedustaja Ano Turtiaisen (at) Twitter-tilillään mahdolliseen maskipakkoon liittyvä kommentti, jota monet pitivät uhkaavana.

– Ystäväni sanoi - "olen valmis tappamaan, jos jollekin tässä maassa pakolla laitetaan maski." No, en minäkään sellaista katsoisi sivusta. Terveisiä kollegoille, jotka olette maskipakon kannalla, Turtiainen kirjoitti Twitter-tilillään.

– Tällä hetkellä meillä ei ole keinoja puuttua tähän, eduskunnan toinen varapuhemies Juho Eerola (ps) kertoo Ilta-Sanomille.

Tämä tarkoittaa Eerolan mukaan sitä, että Turtiaiselle ei ole tulossa mitään seuraamuksia.

– Lihaksia ei ole puuttua asiaan, vaikka eduskuntaryhmissä oltiin pettyneitä Turtiaisen käytökseen, hän sanoo.

Eerolan mukaan eduskunnan keinot puuttua kansanedustajan käytökseen ovat vähäiset silloin, kun teot tapahtuvat eduskunnan ulkopuolella.

– Olemme tavallaan harmaalla alueella, kun eduskunnan säännöt vakaasta ja arvokkaasta käytöksestä luotiin ennen sosiaalisen median aikakautta, Eerola kertoo.

Aiheesta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Puhemiesneuvosto

+ Puhemiesneuvosto ohjaa täysistuntotyöskentelyä.

+ Puhemiesneuvoston muodostavat eduskunnan puhemies, varapuhemiehet ja valiokuntien puheenjohtajat.

+ Puhemies johtaa eduskunnan toimintaa yhdessä puhemiesneuvoston kanssa siten kuin perustuslaissa ja eduskunnan työjärjestyksessä säädetään.

+ Puhemiesneuvoston tehtävät keskittyvät eduskunnan täysistuntoasioihin.

+ Puhemiesneuvosto antaa ohjeita täysistunnossa noudatettavista menettelyistä, hyväksyy täysistuntosuunnitelmat sekä päättää täysistuntotyötä koskevista poissaololuvista.

+ Lisäksi se antaa yleisohjeita valiokuntatyöstä sekä toimii puhemiehen neuvoa-antavana elimenä.

Lähde: Eduskunta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?