HS: Suomi aikoo siirtyä varsin normaaliin aikaan viimeistään heinä­kuussa – näitä rajoituksia puretaan ensin - Politiikka - Ilta-Sanomat

HS: Suomi aikoo siirtyä varsin normaaliin aikaan viimeistään heinä­kuussa – näitä rajoituksia puretaan ensin

Matkustuksessa rajoitukset jatkunevat loppuvuoteen saakka, kertoo Helsingin Sanomat.

Ensin puretaan lapsiin ja nuoriin liittyvät rajoitukset, kertoo Helsingin Sanomat.­

7.4. 9:47

Monia suomalaisia askarruttava kysymys on, koska voidaan palata normaalimpaan arkeen koronarajoitusten jälkeen.

Hallitus neuvottelee tänään Säätytalolla rajoitteiden purkamissuunnitelmasta, niin sanotusta exit-strategiasta. Rajoitusten avaamisessa on tarkoitus edetä portaittain, jotta toimien vaikutus viruksen ilmaantuvuuteen ehditään todeta ennen seuraavan rajoituksen poistoa.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan suunnitelma lähtee siitä, että viimeistään heinäkuun aikana rajoituksia olisi purettu jo niin, että kesän vietto sujuu varsin normaalisti.

Tarkoituksena on, että kesä-heinäkuun vaihteessa kaikki halukkaat aikuiset suomalaiset olisivat saaneet yhden rokoteannoksen, mikäli rokotteiden saatavuudessa ei tule ongelmia. Ensimmäisenä toukokuussa avataan lapsiin ja nuoriin kohdistuvia koulu- ja muita rajoituksia sekä julkisia palveluja, kuten kirjastoja.

Esimerkiksi koulujen avaamisesta päättävät lopulta kunnat ja aluehallintaviranomaiset eli hallituksen linjaukset ovat vain suosituksia.

HS:n tietojen mukaan matkustuksen osalta Suomi odottaa vielä EU:n yhteisiä linjauksia esimerkiksi yhteisestä vihreästä passista. Matkustuksessa rajoitukset tulevat jatkumaan todennäköisesti loppuvuoteen saakka.

ISTV:n suora lähetys Säätytalolta käynnistyy noin kello 16.30.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?