Kokoomus tukee kuntavaalien siirtämistä kesäkuulle – ”Oikeusministeriö ja hallitus ovat epäonnistuneet raskaasti” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Kokoomus tukee kuntavaalien siirtämistä kesäkuulle – ”Oikeusministeriö ja hallitus ovat epäonnistuneet raskaasti”

Kokoomuksen mukaan edellytyksenä on, että vaalit voidaan järjestää turvallisesti.

Kokoomus tukee esitystä kuntavaalien siirrosta kesäkuulle. Kuvassa puoluesihteeri Kristiina Kokko ja puheenjohtaja Petteri Orpo.­

6.3. 11:30

Kokoomus tukee esitystä kuntavaalien siirrosta kesäkuulle, kunhan oikeusministeriö varmistaa, että vaalit voidaan järjestää turvallisesti.

Kokoomus pitää kuitenkin vaalien siirtämistä raskaana epäonnistumisena oikeusministeriöltä ja hallitukselta.

Kokoomuksen puoluehallitus käsitteli asiaa tänään aamupäivällä.

– Vielä viikko sitten terveysviranomaisten ja oikeusministeriön näkemys oli se, että vaalit voidaan järjestää huhtikuussa. Oikeusministeriö esitti yllättäen perjantaina näkemyksen, että vaalien pito laillisesti ja turvallisesti on vaarantunut, sanoo kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko tiedotteessa.

Oikeusministeriön varautuminen on koko vaaleihin valmistautumisen ajan ollut puutteellista, puolueen tiedotteessa todetaan. Kokon mukaan puoluesihteeriryhmässä on syksystä asti tuotu esiin vaihtoehtoja, joilla vaalien turvallisuutta voitaisiin lisätä.

– Ministeriö ei ole tarttunut näihin esityksiin, vaan on antanut tilanteen ajautua vaalien siirtämiseen. Oikeusministeriö ja hallitus ovat epäonnistuneet raskaasti turvallisten vaalien järjestämisessä, Kokko sanoo.

Kokoomus edellyttää, että oikeusministeriö ratkaisee karanteenissa ja eristettynä olevien äänioikeuden toteutumisen sekä äänestäjien ja vaalivirkailijoiden turvallisuuden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?