IL: Kuntavaalit siirtymässä kesäkuulle - Politiikka - Ilta-Sanomat

IL: Kuntavaalit siirtymässä kesäkuulle

IL:n mukaan kuntavaalien siirtäminen on tarkoitus julkistaa huomenna lauantaina.

Kuntavaaleja ollaan siirtämässä huhtikuulta kesäkuulle. Kuvassa kuntavaalien ennakkoäänestystä Helsingistä vuodelta 2017.­

5.3. 18:56

Iltalehden ja STT:n tietojen mukaan puoluesihteerien pöydällä on ollut ajatus kuntavaalien siirtämisestä huhtikuusta kesäkuuhun. Iltalehden mukaan pohjaesitys on tullut oikeusministeriöstä.

IL:n mukaan kuntavaalien siirtäminen on tarkoitus julkistaa huomenna lauantaina.

STT:n tietojen mukaan perusteluina on tiettävästi ollut, että kesään mennessä rokotettuja olisi enemmän ja koronatilanteen pitäisi muutenkin helpottua kesällä.

Kuntavaalien järjestämisestä haettiin päätöstä tänään. Oikeusministeriö neuvotteli eduskuntapuolueiden puoluesihteerien kanssa ensin aamupäivällä ja sitten vielä parin tunnin ajan iltapäivällä, jonka jälkeen neuvottelut keskeytettiin.

Vaaliajankohdan muutos ei sinällään ole puoluesihteerien päätettävissä, vaan vaalien siirtäminen menisi hallituksen esityksen kautta eduskuntaan vaalilain muuttamisena. Puoluesihteerit ovat kuitenkin selvittäneet tilannetta oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r) johdolla, sillä asiaa halutaan käsitellä yhdessä hallitus- ja oppositiopuolueiden kesken.

Henriksson on korostanut, että kynnys vaalien siirtämiselle on hyvin korkea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?