Jymy-yllätys: Elina Lepomäki lähtee ehdolle Helsingin kaupungin­valtuustoon – ”Toistaiseksi asun nyt Helsingissä” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Jymy-yllätys: Elina Lepomäki lähtee ehdolle Helsingin kaupungin­valtuustoon – ”Toistaiseksi asun nyt Helsingissä”

Lepomäen mukaan kokoomuksen tilanne on muuttunut. Hän ei kuitenkaan asetu pormestariehdokkaaksi.

Elina Lepomäki ilmoitti aikeistaan Facebook-sivullaan sunnuntaina.­

28.2. 15:36 | Päivitetty 28.2. 16:39

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki on sittenkin ehdolla tämän kevään kuntavaaleissa.

Lepomäki ilmoitti sunnuntaina Facebookissa, että hän on päättänyt lähteä ehdolle Helsingin kaupunginvaltuustoon. Lepomäki kertoi tavoittelevansa valtuutetun paikkaa ja tukevansa myöhemmin asetettavaa pormestariehdokasta.

– Olen aiemmin kertonut avioerosta johtuvasta elämäntilanteestani. Oma elämäni ei ole muuksi muuttunut, mutta kokoomuksen tilanne on nyt toinen. Synnyinkaupunkini Helsinki kutsuu. Samalla kyse ei ole pelkästään pääkaupungista, eikä minusta, vaan Suomen tulevaisuudesta, Lepomäki kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Kokoomuksen pormestariehdokkaaksi aiemmin tässä kuussa valittu Kirsi Piha kertoi lauantaina, että hän vetäytyy ehdokkuudestaan. Lepomäki sanoo Ilta-Sanomille, että päätös lähteä ehdolle Helsingin kaupunginvaltuustoon syntyi viikonlopun tapahtumien myötä.

– Tässä pitää nyt katsoa kokonaisuutta vähän laajemmin. Kokoomuksen tilanne on nyt sellainen, ja jos synnyinkaupunki kutsuu, niin mukana olen, hän toteaa.

Lepomäki ei kommentoi tarkemmin, mitä hän ”kokoomuksen tilanteella” tarkoittaa. Hän kuitenkin kiistää, että puolue olisi jakautumassa yhä vahvemmin arvokonservatiivisiin ja liberaaleihin kokoomuslaisiin.

– Mitään railoa kokoomuksen sisällä ei ole, ja siltä osin kun on ollut, niin haluan lähteä sitä tällä ehdokkuudellani paikkaamaan. Nyt me katsomme vahvasti eteenpäin emmekä mieti menneitä.

Pormestariehdokkaaksi Lepomäki ei kuitenkaan Helsingissä aio asettua.

– En ole käytettävissä, hän korostaa.

Lepomäki on aiemmin asunut Espoossa, mutta kertoo kotinsa olleen viime kuukaudet Helsingissä. Ehdolle asettuminen ei siis edellytä häneltä nopeaa muuttoa Espoosta Helsinkiin.

– Toistaiseksi asun nyt Helsingissä ja tietenkin tällainen päätös sitouttaa sitten Helsinkiin vielä enemmän.

Lepomäki ei ole aiemmin ollut kuntavaaleissa ehdokkaana. Kevään 2019 eduskuntavaaleissa hän oli Uudenmaan vaalipiirin äänikuningatar yli 19 000 äänen potilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?