Orpo: En voi sietää eripuran kylvämistä oman profiilin nostamiseksi - Politiikka - Ilta-Sanomat

Orpo: En voi sietää eripuran kylvämistä oman profiilin nostamiseksi

Kokoomusjohtajan mukaan sekä konservatiivi että liberaali kyllä mahtuvat puolueeseen.

Petteri Orpon mukaan ilkeily, henkilöön hyökkääminen ja piilorasistiset kommentit eivät kuulu demokratiaan, kokoomukseen eivätkä sivistyneen ihmisen käytökseen.­

28.2. 15:26

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tuomitsee eripuran kylvämisen sekä muiden loukkaamisen ja satuttamisen, jonka tarkoituksena on nostaa omaa profiilia puolueessa.

Kokoomusjohtaja kirjoittaa Facebookissa, että ilkeily, henkilöön hyökkääminen ja piilorasistiset kommentit eivät kuulu demokratiaan, kokoomukseen eivätkä sivistyneen ihmisen käytökseen.

– En voi sietää politiikassa sitä, miten jotkut yksittäiset ihmiset puolueen väreissä esiintyen käyvät sosiaalisessa mediassa nostamassa omaa profiiliaan kylvämällä eripuraa ja jopa loukkaamalla ja satuttamalla muita, Orpo kirjoittaa.

– He aiheuttavat toiminnallaan hallaa koko laajalle kansanliikkeelle ja antavat väärän kuvan vakaista ja positiivisista toimijoista, jotka tekevät politiikkaa vakavalla mielellä pyrkien hyvään.

Orpo kommentoi Kirsi Pihan (kok) päätöstä vetäytyä Helsingin pormestarikisasta sekä asiasta syntynyttä keskustelua puolueen aatteesta. Orpon mukaan sekä konservatiivi että liberaali kyllä mahtuvat kokoomukseen.

Pihan korvaajaa etsitään

Piha ilmoitti vetäytymisestään nettisivuillaan julkaistussa kirjoituksessa, jossa hän nosti esiin puolueen sisäiset jakolinjat.

Orpon mukaan kokoomuksen linjaa ei määritellä Twitterissä tai "muissakaan huutokuoroissa" vaan puoluekokouksen hyväksymän tavoiteohjelman mukaisesti. Kokoomusjohtaja kertoo olevansa huolissaan sosiaalisen median vaikutuksesta demokratialle.

Orpo toistaa eilisen kantansa siitä, että Pihan luopuminen oli pettymys. Kokoomusjohtajan mukaan Helsingin-järjestö nimeää kilpailukykyisen pormestariehdokkaan mahdollisimman pian.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?