Valtiovarainministeri Vanhanen: Ihmisten kohtaamiset pitää saada vähemmäksi kuin viime keväänä

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk) sanoo, että ihmisten kohtaamiset täytyy saada viime kevättä vähemmäksi.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen.

24.2.2021 15:29

Näin voidaan estää se, että koronaepidemia ei räjähdä käsiin, kuten joissakin samankokoisissa maissa on käynyt.

– Meillä on viime talvea ja kevättä tarttuvampi virus liikkeellä. Eli meidän täytyy löytää tavat, joilla ihmisten kohtaamisia on vähemmän kuin viime maalis- ja huhtikuussa, hän sanoi toimittajille eduskunnassa.

Viime maaliskuussa siirryttiin poikkeusoloihin. Nytkin myös poikkeusolojen mahdollisuus täytyy pitää vaihtoehtona mukana, mutta ensisijaisesti pitää käyttää normaalilainsäädännön tuomat keinot hyväksi.

– Nyt on uusia lakeja olemassa, ja pitää tietysti käyttää ensisijaisesti normaalilainsäädännön keinot hyväksi, ja tästäkin on kyse tänään illalla.

Vanhasen mukaan hallituksen neuvotteluissa illalla on kyse siitä, että löydetään keinoja, joilla toivottu tavoite saavutetaan. Tämä ei hänen mukaansa edellytä sitä, että kaikki suljetaan, mutta pitää löytää tapa, joka riittävällä todennäköisyydellä vähentää ihmisten kohtaamisia.

Hallitus kokoontuu illalla Säätytaloon neuvottelemaan koronaepidemian hillitsemisestä. Odotettavissa on, että hallitus päättää siirtymisestä päivitetyn koronastrategian tasolle kaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?