Oikeuskansleri Pöysti: Poikkeus­olojakin pohdittava - Politiikka - Ilta-Sanomat

Oikeuskansleri Pöysti: Poikkeus­olojakin pohdittava

Hallitus on siirtynyt neuvottelemaan uusista koronatoimista Säätytalolle.

24.2. 14:43 | Päivitetty 24.2. 18:41

Hallitus kokoontuu tänään keskiviikkona neuvottelemaan Säätytalolle kello 17.30 alkaen koronatilanteesta ja siitä, siirrytäänkö Suomessa hybridistrategian mukaiselle epidemian tasolle kaksi koko maassa vai vain osalla alueista.

  • IS seurasi hallituksen saapumista Säätytalolle hetki hetkeltä. Tekstimuotoinen seuranta löytyy tämän artikkelin lopusta.

Hallituksen johtoviisikko oli jo tiistaina illalla koolla pääministeri Sanna Marinin (sd) johdolla pohjustamassa neuvotteluja.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan hallitus valmistelee tasolle kaksi siirtymistä ainakin Uudellamaalla ja Satakunnassa. Erityisen huolestuttava tilanne on Uudellamaalla, jossa jo kolme neljästä tartunnasta on brittimuunnosta. Asiaa pohditaan vielä sosiaali- ja terveysministeriössä keskiviikon tuoreimpien lukujen perusteella, joten lista voi tänään vielä elää.

Etenkin keskusta ja rkp ovat vastustaneet ajatusta, että rajoitustoimet olisivat yhtä rajuja koko maassa tautitilanteesta riippumatta. Keskustan kanta on ollut se, että jos koko maahan asetetaan samat rajoitukset, on niiden oltava lievempiä. Jos taas halutaan kovempia rajoituksia, tulee niiden olla alueellisesti porrastettuja.

Tämän päivän neuvotteluissa on myös määrä käydä keskustelua siitä, miten pitkään taso 2 riittää epidemian hillinnässä. Taso kolme vaatisi jo poikkeusoloja ja tarkoittaisi todennäköisesti myös liikkumisrajoitusten käyttöönottoa. Se olisi kuitenkin vasta korkeamman kynnyksen takana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?