Sauli Niinistö käytti armahdus­oikeuttaan reilun kahden vuoden tauon jälkeen – armahti selkään puukottaneen vankilasta

Aviomiestään puukottaneen naisen ei tarvitse mennä kärsimään 2 vuoden 3 kuukauden mittaista tuomiotaan vankilaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli edellisen kerran armahtanut rikoksesta tuomitun marraskuussa 2018.

12.2.2021 15:14

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on käyttänyt armahdusoikeuttaan ensimmäisen kerran reiluun kahteen vuoteen. Niinistö armahti iranilaissyntyisen naisen muuttamalla tämän 2 vuoden ja 3 kuukauden saaman ehdottoman vankeustuomion ehdolliseksi vankeudeksi.

Niinistön antamasta armahduksesta kertoi ensimmäisenä MTV Uutiset.

Edellisen kerran Niinistö oli käyttänyt armahdusoikeuttaan marraskuussa 2018.

Noin 50-vuotias nainen iski kahdesti pitkäteräisellä keittiöveitsellä iranilaissyntyistä aviomiestään selkään Jyväskylässä joulukuussa 2017. Veitsen terä ulottui keuhkoon saakka.

Tilannetta edelsi se, että mies oli ennen puukotusta pahoinpidellyt sekä perheen lapsia että puolisoaan. Mies oli läpsäissyt kahta 9–10-vuotiasta lasta kasvoihin ja potkaissut toista sekä pitänyt perheen nuorinta lasta sylissään veitsi kädessä.

Vaimoaan mies oli repinyt hiuksista, lyönyt ja potkinut. Mies oli myös uhannut tappaa vaimonsa.

Mies oli tulistunut siitä, että perheeseen oli hankittu lemmikkieläimeksi kani ilman miehen lupaa.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen tapon yrityksestä kolmeksi vuodeksi vankilaan. Nainen valitti Vaasan hovioikeuteen, mutta se piti tuomion voimassa. Nainen sai valitusluvan korkeimpaan oikeuteen, ja KKO päätyi äänestyspäätöksen jälkeen, että kyse oli hätävarjelun liioitteluna tehdystä tapon yrityksestä ja lievensi tuomion 2 vuoden ja 3 kuukauden ehdottomaksi vankeustuomioksi.

Presidentti Niinistö muutti armahduksellaan naisen saaman tuomion ehdolliseksi, eli naisen ei tarvitse mennä vankilaan kärsimään rangaistustaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?