Mykkänen: Kokoomus jättänee oman epäluottamuslauseensa EU:n elpymispaketista – ”Hallitus ei nauti kokoomuksen luottamusta” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Mykkänen: Kokoomus jättänee oman epäluottamuslauseensa EU:n elpymispaketista – ”Hallitus ei nauti kokoomuksen luottamusta”

Kokoomus jäi tänään keskiviikkona pois perussuomalaisten, kristillisten ja Liike nytin EU:n elpymisvälinettä koskevasta välikysymyksestä.

Kokoomuksen ryhmänjohtajan Kai Mykkäsen mukaan perussuomalaiset ovat tehneet välikysymyksen omalta pohjallaan EU-kriittisenä puolueena.

10.2. 15:53

Kokoomus jäi tänään keskiviikkona pois oppositioryhmien rintamasta, kun perussuomalaiset, kristilliset ja Liike nyt kertoivat jättävänsä välikysymyksen EU:n 750 miljardin euron elpymisvälineestä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen perustelee pois jäämistä sillä, että perussuomalaiset ovat tietoisesti tehneet välikysymyksen omalta pohjallaan EU-kriittisenä puolueena.

Mykkänen uskoo, että eduskuntaryhmä tulee esittämään oman epäluottamuslauseensa välikysymyksen yhteydessä. Asia selvinnee huomenna torstaina, kun kokoomus käsittelee asiaa ryhmäkokouksessaan.

– Hallitus ei nauti kokoomuksen luottamusta elpymisrahaston neuvotteluiden osalta. Erityisesti siksi, että viime kesänä olisi pitänyt tehdä kynnyskysymys siitä, että jos tehdään yhteinen paketti, niin luodaan myös valtioiden velkasaneeraus ja palautetaan velkavastuu EU:ssa voimaan. Tämä on jätetty tekemättä, Mykkänen sanoo.

Kokoomuksen kanta on se, että mikäli elpymispaketti joka tapauksessa menee läpi, pitäisi sen myös jäädä kertaluonteiseksi.

– Me emme hyväksy yhteisvelan unionia, joka jatkuvasti laajenee yhteiseen piikkiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?