Perussuomalaiset tekee tällä viikolla väli­kysymyksen EU:n elpymis­paketista – Tavio: ”Kansan­edustajat laitetaan äänestämään kaikkien aikojen huonoimman diilin puolesta”

Perussuomalaisten ryhmäjohtajan Ville Tavion mukaan hallituksen kaataminen olisi keino saada kansanedustajille vapaat kädet äänestää EU-paketista.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

8.2.2021 14:30

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä aikoo jättää tällä viikolla välikysymyksen EU:n 750 miljardin euron elpymisvälineestä.

Ryhmäjohtaja Ville Tavion mukaan välikysymys jätettäneen keskiviikkona tai torstaina. Keskiviikkona eduskunta käy myös lähetekeskustelun hallituksen EU-pakettia koskevasta esityksestä.

– Tässä on hallitus saatava ulos ja kansanedustajille aidosti vapaat kädet äänestää tuhoisaa EU-pakettia vastaan. Hallituspuolueiden kansanedustajat laitetaan äänestämään tämän kaikkien aikojen huonoimman diilin puolesta, Tavio sanoo.

– Itse koen, että hallituksen kaataminen olisi keino saada kansanedustajille aidosti vapaat kädet äänestää EU-paketista, kun se tulee äänestykseen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi jo viime viikon torstaina, että välikysymys tulee, jos hallitus on sitoutunut Suomen maksuosuuteen ja osallistumiseen elvytyspakettiin.

Hallituksen ministerit kuitenkin vakuuttivat, että Suomi on paketissa mukana. Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd) kertoi, että EU:n päämiehet sopivat paketista yksimielisesti, se noudattaa unionin sääntöjä ja on kertaluonteinen.

Suomi maksaa elvytyspakettiin 6,6 miljardia euroa. Perussuomalaiset muistuttivat, että Suomen saatavat paketista ovat kuitenkin pienentymässä puolella miljardilla eurolla. Vielä viime vuonna Suomen arvioitiin saavan elpymispaketista avustuksia noin 3,2 miljardia euroa.

Syynä on se, että Suomen talousluvut eivät ole olleet yhtä huonot kuin aiemmin on arvioitu.

Hallituksen on vastattava välikysymykseen täysistunnossa 15 päivän kuluessa. Saatuaan vastauksen välikysymykseen eduskunta käy asiasta keskustelun, jonka päätteeksi äänestetään valtioneuvoston tai ministerin nauttimasta luottamuksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?