Eduskunnan tarkastusvaliokunta ryhtyy yksimielisesti syynäämään VTV:n matkakuluja, valvontaa ja riskienhallintaa - Politiikka - Ilta-Sanomat

Eduskunnan tarkastusvaliokunta ryhtyy yksimielisesti syynäämään VTV:n matkakuluja, valvontaa ja riskienhallintaa

Valiokunta tulee perehtymään esimerkiksi siihen, kuinka tarkastusviraston matkakuluja ja matkustussääntöä on valvottu ja tarkastettu.

4.2. 15:48

Eduskunnan tarkastusvaliokunta ryhtyy valiokunnan puheenjohtajan tekemän esityksen mukaisesti selvittämään Valtiontalouden tarkastusviraston sisäistä valvontaa ja riskienhallintaa tarkastusviraston taloudenhoidossa. Valiokunta selvittää hyvän hallinnon periaatteiden ja asiaa koskevien säännösten noudattamista.

Valiokunta keskusteli tänään torstaina asiasta epävirallisessa kokouksessaan. Valiokunta on ollut yksimielinen asiasta ja tulee tekemään päätöksen asian ottamisesta käsittelyyn niin sanottuna omana asiana kokouksessaan keskiviikkona 10. helmikuuta 2021.

Valiokunta tulee perehtymään tässä yhteydessä esimerkiksi siihen, kuinka tarkastusviraston matkakuluja ja matkustussääntöä on valvottu ja tarkastettu. Valiokunta aloittaa asian kuulemalla eduskunnan tilintarkastajia. Valiokunta jatkaa työtään kuulemalla asiantuntijoita sekä pyytämällä selvityksiä ja tietoja eri tahoilta.

Epäviralliseen tarkastusvaliokunnan kokoukseen osallistuivat puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto, varapuheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen sekä jäsenet Katja Hänninen, Pauli Kiuru, Esko Kiviranta, Veijo Niemi, Pia Viitanen, Sebastian Tynkkynen ja Päivi Räsänen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?