Katri Kulmuni lähtee ehdolle kunta­vaaleihin pohdinnan jälkeen: ”On vain yksi ratkaiseva syy” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Katri Kulmuni lähtee ehdolle kunta­vaaleihin pohdinnan jälkeen: ”On vain yksi ratkaiseva syy”

Katri Kulmuni on hengähdystauon jälkeen valmis kuntavaaleihin.

Katri Kulmuni kertoo olevansa ehdolla kuntavaaleissa.­

1.2. 16:36

Keskustan ex-puheenjohtaja Katri Kulmuni kertoo Facebookissa lähtevänsä ehdolle kuntavaaleissa. Kulmuni sanoo saaneensa asiasta paljon kyselyjä. Hän on ollut Torniossa erilaisissa kunnallisissa luottamustehtävissä yli 12 vuoden ajan muiden muassa kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

– Koska viime vuosi oli minulle sangen monivaiheinen, on ollut tarpeellista hengähtää hetki ja miettiä tulevaa rauhassa, Kulmuni kuvaa kirjoituksensa alussa.

Hän käy tekstissään punnintaa siitä, miten poliitikon erilaisten roolien yhdistäminen onnistuu. Kansanedustajan tehtävät istuvat hänestä ministeripestiä paremmin valtuustotyöhön.

– Ministerin tehtävien yhdistäminen valtuutetun tehtäviin ei ollutkaan helppoa. Korona-aikana, etäkokousten alettua, se onnistui hieman paremmin. Kansanedustajuuden yhdistäminen valtuutettuna toimimiseen onnistuu sen sijaan luontevammin.

Valtuustot kokoontuvat usein maanantaisin eduskunnan maakuntapäivänä. Kulmunin kokemus on, että kansanedustajana ja valtuustossa toiminen tuo lisäarvoa molempien tehtävien hoitamiseen. Mikään näistä perusteluista ei kuitenkaan Kulmunin mukaan ollut ratkaiseva tekijä.

– On vain yksi ratkaiseva syy. Jo ennen kuin tulin mukaan politiikkaan, olin torniolainen. Ja jos joskus poliittinen toimintani päättyisi, niin kotini olisi silloinkin Torniossa. Täällä ovat sukujuureni, täällä olen saanut elää ja asua, vaikka viime vuosina olenkin viettänyt osan ajastani kansanedustajan tehtävien vuoksi Helsingissä, Kulmuni kirjoittaa ja jatkaa:

– Jos toimintani Tornion kaupunginvaltuustossa voi edistää kotikaupunkini ja sen ihmisten etua ja kehitystä, niin olen velvollinen asettumaan ehdokkaaksi. Enkä ainoastaan velvollinen, vaan teen sen sydämen palosta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?