Sanna Marin paljastaa Ylen haastattelussa – ei halunnut pääministeriksi vielä alkuvuonna 2019 vaan kaipasi Antti Rinnettä takaisin - Politiikka - Ilta-Sanomat

Sanna Marin paljastaa Ylen haastattelussa – ei halunnut pääministeriksi vielä alkuvuonna 2019 vaan kaipasi Antti Rinnettä takaisin

Pääministeri Sanna Marin muistelee menneitä vuosia Ylellä esitettävän Efter Nio -ohjelman haastattelussa.

Sanna Marin vierailee Ylen Efter Nio -ohjelmassa haastateltavana. Jakso esitetään 1. helmikuuta.­

28.1. 16:30

Pääministeri Sanna Marin (sd) nousi hetkellisesti puolueensa keulakuvaksi jo alkuvuonna 2019, kun sosiaalidemokraattien tuolloinen puheenjohtaja Antti Rinne jäi sairauslomalle. Marin tuurasi Rinnettä alkuvuoden vaalitenteissä.

Ylellä ensi maanantaina esitettävän Efter Nio -ohjelman haastattelussa Marin kertoo noihin aikoihin toivoneensa, että Rinne palaisi pian sairauslomaltaan.

– 2019 alkukeväästä jouduin tuuraamaan Antti Rinnettä, kun hän oli sairaana. Kun mentiin vaaleja kohti, niin ajatukseni oli: ”Kunpa Antti tulisi takaisin, koska jos me voitamme vaalit, niin minä en halua pääministeriksi”, Marin sanoo ja nauraa.

SDP nousi eduskuntavaaleissa niukasti suurimmaksi puolueeksi, ja sairauslomalta palannut Rinne nimitettiin pääministeriksi kesäkuussa.

Rinne jätti eronpyyntönsä joulukuussa 2019 Posti-jupakan jälkeen. Sen jälkeen Marin pyrki pääministeriksi ja voitti vastaehdokkaansa Antti Lindtmanin SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa.

Marin ehti olla pääministerinä vain muutaman kuukauden, kun koronaviruspandemia sekoitti maailman keväällä 2020. Efter Nion haastattelussa Marin myöntää miettineensä lähes päivittäin, että toimiiko hän oikein maailmanlaajuisen kriisin keskellä.

– Viime keväänä mietin lähes päivittäin sitä, että toiminko oikein, johdanko oikein ja teenkö oikeita asioita, Marin sanoo mutta jatkaa:

– Päivääkään en vaihtaisi pois, vaikka kyllä nämä ovat olleet todella vaikeita hetkiä.

Sanna Marin muistelee samassa haastattelussa myös Emma-tyttärensä odotusaikaa.

– Muistan hyvin, kun petasin äitiyspakkauksen laatikkoa monta kertaa, ja ikävöin omaa tytärtäni joka oli vasta syntymässä.

Efter Nio maanantaina 1.2. alkaen Yle Teema & Fem klo 21.00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?