Pääministeri Marin ennakoi kiristyksiä rajoituksiin: ”Olemme aika nopeasti tilanteessa, jossa keskustellaan kakkostasolle siirtymisestä” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Pääministeri Marin ennakoi kiristyksiä rajoituksiin: ”Olemme aika nopeasti tilanteessa, jossa keskustellaan kakkostasolle siirtymisestä”

Hallitus on keskiviikkona kokoontunut neuvotteluihin Säätytalolle. Pääministeri Marin otti samalla kantaa epidemiologiseen tilanteeseen Suomessa.

27.1. 16:58 | Päivitetty 27.1. 18:40

Pääministeri Sanna Marin (sd) sanoo, että Suomi voi olla aika pian tilanteessa, jossa keskustellaan koronan kakkostasolle siirtymisestä eli siitä, että koko maassa otettaisiin voimakkaat toimet yhteisesti käyttöön.

Marin sanoi Säätytalon portailla toimittajille, että nykyisillä rajoitustoimilla tuskin mennään kovin pitkään, vaan kiristyksiä tullaan tekemään.

Marin ei suoraan ottanut kantaa pääkaupunkiseudun ilmoitukseen siitä, että lasten harrastustoimintaa avataan rajoitetusti. Marin sanoi, ettei ole tutustunut asiaan vielä kunnolla. Hän kuitenkin toisti, että hallitus on vedonnut siihen, ettei rajoituksia nyt höllennettäisi.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk) puolestaan uskoo, että pääkaupunkiseutu tuntee vastuunsa.

– Se teki varmasti kokonaisarvion lasten ja nuorten hyvinvoinnin näkökulmasta, Saarikko sanoo.

Hänen mukaansa tilannetta pitää tarkkailla jokainen päivä. Hän sanoi, että myös kaikki hallituspuolueet kantavat huolta lasten ja nuorten hyvinvoinnista.

Saarikko sanoi lisäksi olevansa hyvillään siitä, että pääkaupunkiseudun viestissä korostuu aikuisten vastuu. Hänen mielestään on myös hyvä, että sääntöjen noudattamatta jättämisestä aiheutuu seuraamuksia.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) ei myöskään ollut ehtinyt tutustua kunnolla pääkaupunkiseudun ratkaisuihin. Hän sanoi olevansa huolissaan, onko kaikille tullut sellainen tilannekuva, joka vastaa todellisuutta.

– Olemme tilanteessa, jossa nykyisillä rajoituksilla vedetään ihan viimeisiä lenkkejä. Jos tautitilanne on huonontumassa niin kuin tartuntatautiviranomaiset ennustavat, olemme hyvin pian tilanteessa, jossa taso kaksi joudutaan ottamaan käyttöön, Kiuru sanoo.

Tasolla kaksi alueellisten rajoitusten sijaan rajoitukset olisivat yhtenäisiä koko maassa.

Pahentuva koronatilanne on herättänyt myös keskustelua kuntavaaleista, jotka on tarkoitus järjestää keväällä.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) sanoi lähtökohdan olevan edelleen se, että kuntavaalit järjestetään huhtikuussa. Hän lisäsi, että jos Suomessa siirrytään tasolle kolme, kuntavaaleja ei voida pitää. Lähiviikot ovat hänen mukaansa ratkaisevia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?