Kokoomus tähtää kuntavaalivoittoon – Orpo tuomitsee poliittiset iskut: ”On pysähdyttävä ajattelemaan, millaisia merkkejä näemme pahasta” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Kokoomus tähtää kuntavaalivoittoon – Orpo tuomitsee poliittiset iskut: ”On pysähdyttävä ajattelemaan, millaisia merkkejä näemme pahasta”

Kokoomus ei pelkää syytteitä kaksilla rattailla ajamisesta

Kokoomus haluaa olla jälleen suurin kuntavaalipuolue. Puheenjohtaja Petteri Orpo myöntää, että takamatka on iso, mutta uskoo mahdollisuuksiin.­

23.1. 13:23

Kuntavaalikampanjansa aloittanut kokoomus ei pelkää syytteitä kaksilla rattailla ajamisesta.

Kokoomusta on syytetty kaksilla rattailla ajamisesta muun muassa viime vaaleissa, kun puolue mainosti lauseella ”autot kuuluvat teille”. Samaan aikaan kaupungeissa kokoomus painotti ilmastotietoisuutta.

– Suuri oivallus on, että olkaamme kokoomuslaisia. Meillä ei ole tarvetta useisiin rattaisiin. Vahvistamme kokoomuslaista viestiä. Emme heittäydy populismiin vaan meillä on faktapohjaisia ratkaisuja, puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo.

Vaaleihin kokoomus lähtee suurella tavoitteella. Tavoiteltavaa kannatusprosenttia puolue ei Orpon mukaan aseta, mutta kuntavaalien valtikkaa ei haluta luovuttaa muille

– Meidän tavoite on olla neljännen kerran peräkkäin suurin kuntavaalipuolue. Mielestäni olemme löytäneet sellaiset reseptit. Ehdokashankinta vetää paremmin kuin neljä vuotta sitten, Orpo sanoo.

– Minulla on vahva luotto, että tappelemme ykköspaikasta!

Medialle järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Orpo otti kantaa myös keskustaa ja vihreitä kohtaan kohdistettuihin hyökkäyksiin.

Orpo tuomitsi asian yksiselitteisesti.

– Se herättää huolestuneita ajatuksia. Yhdysvaltojen tapahtumien jälkeen sanoin, ettei Suomessa ole mahdotonta tilanne, jossa nähdään jotain vastaavan kaltaista. Nämä esimerkit vahvistavat pelkoa. Jokaisen suomalaisen on pysähdyttävä ajattelemaan, millaisia merkkejä näemme pahasta.

Kuntavaalikampanjassa kokoomus aikoo huomioida niin koronaturvallisuuden kuin mahdollisten hyökkäysten mahdollisuuden. Orpo sanoo, että asioista on uskallettava puhua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?