Niinistö puuttui Navalnyi-sotkuun Twitterissä – kanslia kuittaa osallistuneensa Suomen kannan laatimiseen

Presidentinkansliasta vahvistetaan, että se osallistui sunnuntaina Suomen kannan muodostukseen Navalnyi-asiassa normaalin käytännön mukaisesti.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

22.1.2021 15:12

Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi uutena tietona Säätytalolle hallituksen neuvotteluihin saapuessaan, että tasavallan presidentin kanslia oli mukana viestiketjussa sunnuntaina, kun Suomen kantaa venäläisen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin tapaukseen muodostettiin EU:n yhteistä lausuntoa varten.

– Tasavallan presidentin kanslian edustaja oli mukana yhteisen EU-lausunnon valmistelussa normaaliin tapaan, presidentinkansliasta kuitataan asia.

Itse kannanmuodostusta tehtiin IS:n eri lähteistä saamien tietojen valossa samaan tapaan kuin yleensä vastaavissa tapauksissa ja presidentinkanslia oli siitä siis tietoinen.

Presidentti Sauli Niinistön ja pääministerin kesken ei sen sijaan käyty mitään erilliskeskustelua ennen kuin pääministeri Twitterissä vaati Navalnyin vapauttamista.

Niinistöltä kysyttiin eilen politiikan toimittajien yhdistyksen tilaisuudessa, oliko ennalta sovittua, että pääministeri kertoo Suomen kannan ensimmäisenä julki.

– Meillä ei ollut minkäänlaista erilliskeskustelua, Niinistö vastasi.

Marin myönsi tänään, että hänen kansliansa oli pitänyt olla vielä viestiketjun lisäksi suoraan presidentinkansliaan yhteydessä. Hän sanoi myös toivoneensa myöhemmin maanantaina presidentin kanssa käymässään keskustelussa, että yhteydenpitoa ulkopolitiikan kysymyksissä tiivistettäisiin.

Niinistö rauhoitteli iltapäivällä hänen ja pääministerin lausunnoista virinnyttä keskustelua ulkopolitiikan marssijärjestyksestä Twitterissä.

– Eiköhän jo anneta tämän suuren tviittikeskustelun (Navalnyi) olla, Niinistö totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?