Keskusta ei ole rangaissut kansan­edustaja Hoskosta – ”Nämä ovat perhe­piirin asioita”

Keskustan eduskuntaryhmä on pitänyt talvikokoustaan Helsingissä.

Kansanedustaja Hannu Hoskonen (kesk) eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 12. marraskuuta 2019.

21.1.2021 13:20

Kansanedustaja Hannu Hoskonen (kesk) on kuuma peruna keskustan eduskuntaryhmälle.

Hoskonen äänesti joulukuussa opposition mukana epäluottamusta ulkoministeri Pekka Haavistolle (vihr).

Keskustan ryhmä ei ole rangaissut Hoskosta, ja ryhmäjohtaja Antti Kurvisen (kesk) mukaan Hoskosen asiaa ei tänään käsitelty eduskuntaryhmän talvikokouksessa.

– Ei ole mitään päätöksiä tehty. Olemme käyneet keskustelua eri asioista, myös menneitten kuukausien tapahtumista. Ei ole mitään tiedotettavaa meidän sisäisestä keskustelusta. Ne ovat ei-julkisia, olemme keskustelleet hallituspolitiikasta, vihreistä ja tulevaisuudesta. Ei ole mihinkään yksittäiseen kansanedustajaan mitään tiedotettavaa, Kurvinen vastasi.

Kurvinen ei halunnut vahvistaa edes sitä, että keskusta on jättänyt rankaisematta hallitusrintamasta Haavisto-äänestyksessä livennyttä Hoskosta.

– Ei ole tapana referoida meidän sisäisiä keskusteluja. Meillä on ollut maalaisliitto-keskustassa sellainen perinne, että ovet kiinni, mennään tupaan, herrat haukutaan otetaan tuvassa sisäisesti yhteen. Sitten hyväksytään yhteiset ponnet ja lähdetään yhtenä joukkona tuvasta ulkopuolelle.

– Nämä ovat perhepiirin asioita. Sen kummemmin en lähde kommentoimaan kenenkään edustajan asioista. Ei ole tarpeen julkisesti pyykkiä pestä. Tämä on joukkuepeliä. Meillä on räväköitä keskusteluja, ja meillä saa ja pitää olla erilaisia mielipiteitä. Väännämme keskenämme ja otetaan yhteinen linja, Kurvinen totesi.

Haavisto välttyi valtakunnanoikeudelta, mutta perustuslakivaliokunnan mukaan Haavisto rikkoi lakia kun hän oli siirtämässä konsulipäällikkö Pasi Tuomista toisiin tehtäviin al-Holin suomalaisten kotiuttamiseen liittyvien erimielisyyksien vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?